Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας ξεκινάει η καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας για όλους τους πολίτες, στο δρόμο αστυνομία και στρατός

Ιστορικό ήταν το διάγγελμα πριν από λίγο του Πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτσάκη, ο οποίος μίλησε γαι καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλους τους πολίτες της επικράτειας.
Με τα νέα έκτακτα μέτρα όποιος βγαίνει πλέον από το σπίτι του θα πρέπει να έχει μαζί του ή την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Επίσης κάποιος μπορεί να βγει από το σπίτι του μόνο για να πάει στο φαρμακείο, στο νοσοκομείο στο σούπερ μάρκετ, γιατί έχει την υποχρέωση να προσέχει ένα συγγενικό του πρόσωπο ή για να αθληθεί (έως δυο άτομα). Παράλληλα, όποιοι θέλουν να μετακινηθούν εκτός Αθηνών θα μπορούν αλλά δεν θα μπορούν να επιστρέψουν πίσω. Εκείνοι που που πρέπει να βρίσκονται στην εργασία τους θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δώσουν μόνιμες βεβαιώσεις στους υπαλλήλους τους με στοιχεία όπως που είναι η επιχείρηση αλλά και το όνομα. Αυτή η βεβαίωση θα δίνεται στους αστυνομικού σε περίπτωση ελέγχου. Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να συμπληρώσουν μια φόρμα στην οποία θα αναφέρουν ακριβώς την αιτία βγαίνουν από το σπίτι τους και στην οποία θα πρέπει να αναφέρουν την διεύθυνσή τους, όπως και έναν από τους παραπάνω λόγους.
Την ίδια ώρα θα υπάρχει και δυνατότητα μηνύματος sms σε τετραψήφιο νούμερο στο οποίο επίσης θα αναφέρεται η διεύθυνση, ο σκοπός της εξόδου αλλά και ο προορισμός. Ο προορισμός (πχ. σούπερ μάρκετ, φαρμακείο) θα αντιστοιχεί σε ένα κωδικό. Σημειώνεται ότι στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ για κάθε παράβαση. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας αλλά και η αστυνομία θα συμμετέχουν στην απαγόρευση κυκλοφορίας που τίθεται σε εφαρμογή όπως όλα δείχνουν στην χώρα μας, την ώρα που ο κορονοϊός… αλωνίζει. Στρατός, αστυνομία αλλά και πυροσβεστική, θα δράσουν ώστε να μέτρα να εφαρμοστούν και να μην υπάρξουν παραβάτες. Η ΕΛΑΣ θα χρησιμοποιήσει και τα drone που διαθέτει, προκειμένου να έχει εικόνα και στα 2 κέντρα επιχειρήσεων. Στους δρόμους θα βρίσκονται κυρίως αστυνομικοί, εκτός από όσους πολίτες έχουν λάβει άδεια για να πάνε στην δουλειά τους, για φάρμακα, για τρόφιμα και για πρόσβαση σε γιατρούς και νοσοκομεία.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed