«Άκρα του τάφου σιωπή» στο Αργοστόλι, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας πειθάρχησαν στα νέα μέτρα, ελάχιστη η κίνηση μόνο στην αγορά της παραλιακής

Οι Αργοστολιώτες και οι κάτοικοι των γύρω χωριών φαίνεται ότι πειθάρχησαν άμεσα στα νέα μέτρα της κυβέρνησης και σήμερα δεν ζήσαμε καταστάσεις της περασμένης εβδομάδας με κόσμο να κυκλοφορεί άσκοπα στο Αργοστόλι.
Σήμερα το πρωί οι δρόμοι της πρωτεύουσας θύμιζαν «κρανίου τόπο», αφού έπρεπε να καταβάλλεις ιδιαίτερη προσπάθεια για να συναντήσεις έναν άνθρωπο στον δρόμο. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε η παραλιακή οδός με τα καταστήματα τροφίμων και τα σούπερ μάρκετ της παραλιακής οδού, όπου και πάλι η κατάσταση ήταν απόλυτα ελεγχόμενη χωρίς να συνωστίζονται παραπάνω από 4-5 άνθρωποι σε κάθε κατάστημα. Ακόμη και στην Γέφυρα Δεβοσέτου, που τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε μια σχετική κίνηση από περιπατητές, σήμερα δεν κυκλοφορούσε κανένας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλονιάς από νωρίς μπήκε στη… μάχη των ελέγχων τόσο των αυτοκινήτων όσο και των πεζών. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν σημειώθηκε καμία παράβαση από τους πολίτες, αφού όλοι κυκλοφορούσαν έχοντας μαζί τους όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Πάντως, από αύριο οι έλεγχοι θα είναι πιο εντατικοί και ενδεχομένως οι ελάχιστες σημερινές συστάσεις αν γίνουν… 150άρια πρόστιμα. Σε γενικές γραμμές η ελεγχόμενη απαγόρευση κυκλοφορίας τηρήθηκε στο Αργοστόλι.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ (κείμενο, φωτό) ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed