Ο Δήμος Αργοστολίου ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, νέες υπηρεσίες προς τους δημότες, η απολύμανση κάδων και κοινόχρηστων χώρων συνεχίζεται

Οι δύσκολες και πρωτόγνωρες στιγμές που διανύουμε ως τοπική κοινωνία, ως χώρα, απαιτούν ομόνοια και ενότητα, γενναίες πρωτοβουλίες και συντονισμένες προσπάθειες. Απαιτούν ομοψυχία και ανάληψη ατομικών ευθυνών.
Σε αυτό το πλαίσιο, θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τη δημοτική παράταξη «Κεφαλονιά, Νησί για όλους» και τον επικεφαλή της κ. Αλέξανδρο Παντελειό, για την πρόσφατη τοποθέτησή τους. Μέσα από μια μεστή και ουσιαστική παρουσίαση, προτείνουν τη λήψη δραστικών μέτρων που συμβάλλουν στην πρόληψη του κορωνοϊού. Ήδη οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν αρχίσει να εργάζονται ως προς αυτή την κατεύθυνση. Η Δ/νση Προγραμματισμού & Ανάπτυξης του Δήμου προετοιμάζει την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης και ευελπιστούμε ότι η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα διεξαχθεί με αυτόν τον τρόπο.
Ταυτόχρονα έχει δοθεί στην εξυπηρέτηση των δημοτών το τηλέφωνο 26710 26999, στο οποίο μπορούν να απευθυνθούν από τις 07:00 έως τις 19:00 ενώ μπορούν να αποστείλουν και ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους (οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των υπηρεσιών είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Δήμου μας). Θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες ότι ο Δήμος μας από την πρώτη στιγμή ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, συμμετέχει σε κάθε σύσκεψη της Αντιπεριφέρειας και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των εγκυκλίων που εκδίδονται από τα αρμόδια Υπουργεία.
Πρωταρχική μας μέριμνα να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και να επιτελέσουμε το κοινωνικό μας ρόλο προσφέροντας βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες, προνοώντας για τους πληγέντες επιχειρηματίες και λαμβάνοντας μέτρα για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των δημοτών. Για αυτό το λόγο και οι προσπάθειες μας, βάση προγραμματισμού και οργάνωσης, είναι συνεχείς και στοχευόμενες. Την Παρασκευή τα συνεργεία απολύμαναν τους κάδους απορριμμάτων στην πόλη μας. Οι σημερινές καιρικές συνθήκες δυστυχώς δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τις απολυμάνσεις. Παρόλα αυτά τα συνεργεία καθαριότητας συνεχίζουν την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων.
Και μην ξεχνάμε … ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ … και αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί ως προς τα ευπαθή άτομα της τοπικής μας κοινωνίας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed