Η ΜΕΘ Ζακύνθου χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Μεγάλη ικανοποίηση εκφράζει η Περιφερειακή Αρχή Ιονίων Νήσων για την λειτουργία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ολοκληρώνοντας έτσι κατα μεγάλο μέρος το έργο του σύγχρονου Νοσοκομείου το οποίο χρηματοδοτήθηκε από πόρους του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας των Ιόνιων Νησιών ύψους 22.000.000 ευρώ.
“Η αδυναμία λειτουργίας της ΜΕΘ στερούσε μια ζωτικής σημασίας υποδομή υγείας από το ζακυνθινό λαό και παράλληλα εξέθετε την Περιφέρεια και τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία χρηματοδότησε το Νοσοκομείο και τις υποδομές του για την παροχή σύγχρονων υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ως Περιφερειακή Αρχή επιτύχαμε την δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την λειτουργία της ΜΕΘ, από τη μη λειτουργία της οποίας κινδυνεύαμε να επιστρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσό ίσο με το συνολικό κόστος του Νοσοκομείου (22.000.000 ευρώ) αφού είχαν λήξει τα περιθώρια συμμόρφωσης που είχαν δοθεί κατά την προηγούμενη περίοδο. Η εκπλήρωση της υπόσχεσης της Κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΜΕΘ συνεπάγεται, λοιπόν, πολλαπλά οφέλη, για την δημόσια υγεία, την αποφυγή απώλειας τεράστιου ποσού και για την αξιοπιστία της χώρας μας. Την χαιρετίζουμε θερμά.
Εκφράζω, επίσης, τις θερμές μου ευχαριστίες στη Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ Ιονίων Νήσων για την ιδιαίτερη προσπάθεια την οποία κατέβαλε για την εκπλήρωση των σταδιακών υποχρεώσεων και την διαχείριση της πολύπλοκης κατάστασης ένεκα των καθυστερήσεων ολοκλήρωσης του Νοσοκομείου και λειτουργίας της ΜΕΘ”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και συμπληρώνει: “Η φροντίδα για την αναβάθμιση των δομών και των υπηρεσιών υγείας στα Ιόνια Νησιά είναι δεδομένη και συνεχής πέραν από τις έκτακτες ανάγκες αντιμετώπισης του κορονοϊου. Έχουμε, ήδη, εντάξει στο ΕΣΠΑ την προμήθεια 5 ασθενοφόρων 4×2 και κινητών μονάδων για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ, για κάθε νησί. Έχει, επίσης, ενταχθεί η ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ενώ αναμένεται η καταγραφή των αναγκών σε σημαντικό εξοπλισμό από όλα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας για να αξιολογηθούν προς ένταξη χρηματοδότησης στο ΕΣΠΑ”.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed