Έβαλε πρόστιμο η Αστυνομία σε τρεις εργαζομένους της ΕΔΑΚΙ, ευχαριστήριο του προέδρου σε αυτούς, οργή για τα όργανα της Τάξης

Εκπροσωπώντας το Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ θα ήθελα κατ’ αρχήν να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, οι οποίοι στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ρισκάροντας καθημερινά την υγεία την δική τους, αλλά και των οικογενειών τους όταν τελειώνουν την εργασία τους.
Θα ήθελα επίσης να τους ενημερώσω πως οι τρεις εργαζόμενοι στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ επειδή εκτελούσαν τα καθήκοντα τους χωρίς να έχουν παραλάβει από το γραφείο το σχετικό έντυπο (υπήρχε έτοιμο απλώς δεν το παρέλαβαν με την έναρξη της εργασίας τους), δεν θα το επιβαρυνθούν εκείνοι, αλλά η ΕΔΑΚΙ. Όχι μόνο το Δ.Σ. και ο Δήμος Αργοστολίου, αλλά όλη η κοινωνία τους ευχαριστεί και είναι στο πλευρό τους. Έχει σημασία το ότι οι εργαζόμενοι ήταν τρεις και όχι δύο όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Και ο πιο αδαής γνωρίζει πως το πλήρωμα των απορριμματοφόρων αποτελείται από τρεις εργαζόμενους. «Λογικά» και σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο ο οποίος επιβλήθηκε κατά γράμμα σήμερα, σε ένα απορριμματοφόρο το οποίο πηγαίνει από το Αργοστόλι στο Φισκάρδο και επιστρέφει, θα πρέπει οι δύο εργαζόμενοι να βρίσκονται στην καμπίνα του και ο τρίτος σε όλη τη διαδρομή να κρέμεται από πίσω.
Θα ήθελα τέλος να στηλιτεύσω την συμπεριφορά των συγκεκριμένων οργάνων της τάξης οι οποίοι επέβαλαν το συγκεκριμένο πρόστιμο ρωτώντας τους αλήθεια, αν δύο αστυνομικοί συλλάβουν έναν κακοποιό εν μέσω πανδημίας θα τον βάλουν στο περιπολικό ή θα τον σέρνουν από πίσω του; Κάτι αντίστοιχο αναρωτιέμαι και για ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο οποίο επιβαίνουν τρεις εργαζόμενοι. Και μάλιστα όταν τα συγκεκριμένα πρόστιμα επιβλήθηκαν στους τρεις εργαζόμενους, αφού προσκομίστηκαν στην Αστυνομία τα σχετικά έντυπα για του λόγου το αληθές από άλλον υπάλληλο της ΕΔΑΚΙ. Δεν πειράζει. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά. Η ΕΔΑΚΙ θα πληρώσει τα πρόστιμα και είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει για τους εργαζομένους της. Εκ μέρους τους, εύχομαι υγεία σε όλους τους δημότες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Αργύρης Γαβριελάτος
Πρόεδρος ΕΔΑΚΙ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed