Πρόεδρος Π.Σ.: «Είναι πολιτικά απαράδεκτη η τακτική που ακολουθείται από μέρος της αντιπολίτευσης, μου προκαλεί θλίψη»

Με αφορμή διαμαρτυρίες μέρους της αντιπολίτευσης για την επικείμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, θα ήθελα να διευκρινίσω τα εξής:
Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως αναγράφεται στην πρόσκληση, σύμφωνα και με τις οδηγίες του Υπουργείου, λόγω της σοβαρής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα με την επιδημία του COVID- 19, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη , μέσω της υπηρεσίας e: Presence.gov.gr.
Στη συνεδρίαση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν, όλοι όσοι προσκαλούνται σε κάθε συνεδρίαση. Επιπλέον και προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοκρατική και η διαφανής λειτουργία του οργάνου έχει ζητηθεί και από τα ΜΜΕ να δηλώσουν ηλεκτρονική διεύθυνση, ώστε να έχουν πρόσβαση για την παρακολούθηση της συνεδρίασης αυτής.
Ωστόσο, λόγω του ότι η διαδικασία αυτή θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά και δεν έχουμε άποψη κατά πόσο θα λειτουργήσει το σύστημα με τη σύνδεση όλων των συμμετεχόντων, (έχει προγραμματιστεί από την αρμόδια υπηρεσία να γίνει δοκιμή πριν την συνεδρίαση), υπάρχει η σκέψη σε περίπτωση αδυναμίας σύνδεσης να γίνει η προγραμματισμένη συνεδρίαση «δια περιφοράς» και πάλι επισημαίνω μόνο σε περίπτωση που υπάρξει αδυναμία στην λειτουργία του συστήματος υποστήριξης της τηλεδιάσκεψης.
Επίσης, λόγω της νέας διαδικασίας τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να διασφαλιστεί η έγκαιρη απάντηση στις επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί, επιλέχτηκε η έγγραφη απάντηση αυτών. Το γεγονός ότι αυτές δεν αναγράφηκαν στην πρόσκληση δεν αποτελεί παράβαση νομοθετικού πλαισίου.
Πραγματικά, μου προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι σε μια περίοδο που η χώρα και οι πολίτες της καλούνται να αντιμετωπίσουν την απειλή της επιδημίας του COVID- 19, έχοντας μπροστά μας την κατάσταση πραγματικού πολέμου, όπως αυτή της Ιταλίας και των άλλων χωρών, κάποιοι αιρετοί θέλοντας να προβάλουν το «εγώ» τους, ψάχνουν λόγους για να ασκήσουν μικροπολιτική για ανυπόστατα θέματα. Είναι πολιτικά απαράδεκτη η τακτική που ακολουθείται από μέρος της αντιπολίτευσης που αντί σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση για τον τόπο να ασχολείται και να συμβάλλει προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της κρίσιμης φάσης που περνάει η χώρα, να ασχολείται με τα μικροπολιτικά τους «εγώ».
Οι πολίτες της Περιφέρειάς μας έχουν κρίση και μπορούν να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης, καθώς και την μικροπολιτική που ασκείται. Εξάλλου με την κρίση αυτή λειτούργησαν και λειτουργούν.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed