Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού είναι πλέον γεγονός και στην Κεφαλονιά και σχετικά νεαρός σε ηλικία

Ήταν θέμα χρόνου να καταγραφεί στην Κεφαλονιά το πρώτο κρούσμα κορωναϊού και αυτό έγινε πριν από λίγα λεπτά, όταν το τεστ συμπατριώτη μας βρέθηκε θετικό. Ο 45χρονος άνδρας είχε επιστρέψει πριν λίγες ημέρες από τη Σουηδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο συμπατριώτης μας ένοιωσε χθες κάποια από τα συμπτώματα του κοραναϊού και επισκέφτηκε το Νοσοκομείο στο Αργοστόλι κρατώντας όλα τα πρωτόκολλα. Έδωσε δείγμα, το οποίο σήμερα βρέθηκε θετικό. Άμεσα κινητοποιήθηκε η ειδική μονάδα στο Νοσοκομείο Αργοστολίου, ωστόσο δεν θεωρήθηκε ότι το συμβάν είναι τόσο σοβαρό ώστε ο ασθενής να παραμείνει εντός Νοσοκομείου. Μεταφέρθηκε στο σπίτι του και θα μπει σε καραντίνα παρακολουθούμενος από τους γιατρούς. Σε καραντίνα τέθηκαν τόσο η σύζυγός του όσο και τα δύο παιδιά του. Ας ελπίσουμε οι επαφές που είχε πριν διαγνωστεί με τον κορωναϊό να μην αποδειχθούν η κερκόπορτα για το νησί μας. Πάντως, είχαμε δίκιο που φωνάζαμε για τους… επισκέπτες που φτάνουν στην Κεφαλονιά χωρίς καμία προφύλαξη.

update: Ο ασθενής με τον κορωναϊό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ανήκει στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, άρα από την πλευρά της υγείας το το πιθανότερο είναι να περάσει και να μην τον… ακουμπήσει. Επίσης, μένει σε ορεινό χωριό της Κεφαλονιάς, οπότε πολύ δύσκολα ήρθε σε επαφή με τόσο κόσμο. Η ιχνηλάτηση έχει ξεκινήσει για όλες τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά για τον ίδιο, αλλά και για τους υπόλοιπους, που πιθανόν συναναστράφηκαν μαζί του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed