Η απίστευτη καραμπόλα του «ξενόφερτου» κρούσματος, έσπασε δύο καραντίνες για να έρθει στην Κεφαλονιά φέροντας τον ιό μαζί του

Οι λεπτομέριες του πρώτου κρούσματος κορωναϊού που εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά βγαίνουν σιγά-σιγά στην επιφάνεια και είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως από καθαρό νησί κινδυνεύει να καταγράψει πολλά κρούσματα, ίσως και θανάτους.
Ο συμπολίτης μας, εξ αγχιστείας, που βρέθηκε χθες θετικός στον κορωναϊό έχει ολόκληρη ιστορία εδώ και δύο σχεδόν εβδομάδες. Είχε ταξιδέψει στη Σουηδία πριν από κάποιο καιρό, καλεσμένος ενός φίλου του, προκειμένου να βρει δουλειά εκεί, μια και είναι μάγειρας στο επάγγελμα. Ωστόσο, δεν κατάφερε να βρει δουλειά λόγω των τελευταίων εξελίξεων στην Ευρώπη και επέστρεψε στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου, χωρίς όμως να έρθει σε επαφή με την οικογένειά του τότε, μια και αυτή βρισκόταν ήδη στην Κεφαλονιά και το Πυργί στο πατρικό τους (η γυναίκα του έχει καταγωγή από το νησί μας, αλλά ζουν οικογενειακώς στην Αθήνα, αφού έχουν σπίτι στα νότια προάστια). Ο 40χρονος φορέας του ιού δεν ακολούθησε την καραντίνα που είχε επιβληθεί για τους ερχόμενους από το εξωτερικό και στις 20 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, πήρε το αυτοκίνητό του και ήρθε στην Κεφαλονιά. Ήταν η «αποφράδα» εκείνη ημέρα που το 1/3 της Αθήνας έφυγε για τα νησιά και την επαρχία, αναγκάζοντας την Κυριακή την κυβέρνηση να λάβει τα σκληρά μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Ερχόμενος όμως στην Κεφαλονιά πάλι δεν τήρησε την καραντίνα των 14 ημερών και να κλειστεί στο σπίτι του, αφού πέρα από την οικογένειά του, ήρθε σε επαφή με όλο το σόι της γυναίκας του, όπου ανάμεσά τους βρίσκονται ηλικιωμένοι πέρα των 80 ετών, ένας μάλιστα μια ανάσα από τα 100, στα 99. Από εκεί και πέρα το ερώτημα είναι όλο αυτό το σόι με ποιους ήρθε σε επαφή, αν κατέβηκε στο Αργοστόλι στα ψώνια και πόσοι άνθρωποι τελικά εμπλέκονται σε ένα και μόνο κρούσμα. Ο κάτοικος του Τσακαρισιάνου στο Πυργί ένοιωσε κάποια αδιαθεσία στις 25 Μαρτίου και την επόμενη ήρθε στο Νοσοκομείο όπου πάρθηκε δείγμα και χθες το βράδυ ανακοινώθηκε ότι είναι θετικός στον κορωναϊό. Έμεινε σπίτι του για νοσηλεία, δεν περνάει βαριά αυτή την ασθένεια και πλέον περιμένουμε τα δείγματα των μελών της οικογένειάς του. Μέσα σε όλα τα παραπάνω βάλτε στο κάδρο και τις καταγγελίες κατοίκων στο Πυργί ότι ο ασθενής κυκλοφορεί στο χωριό με αποτέλεσμα να παρέμβει χθες αργά το βράδυ η αστυνομία. Το συμπέρασμα της όλης ιστορίας είναι πως η Κεφαλονιά την πάτησε από έναν μη Κεφαλλονίτη, που ήρθε την «μαύρη Παρασκευή» στο νησί μας για να γλιτώσει από τον κορωναϊό στην Αθήνα σπάζοντας δύο καραντίνες.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed