Ο κορωνοϊός και η… υποκρισία

Δεν είναι η πρώτη φορά που ενδημίες έχουν απειλήσει ολόκληρη την ανθρωπότητα σκοτώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο.
«Ο Λοιμός» επιδημία Πανώλης, τα χρόνια του Περικλέους είναι υπεύθυνη για την εξαφάνιση του ενός τρίτου του πληθυσμού των Αθηνών και σε αυτήν οφείλεται κυρίως ο «μαρασμός» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας. Το 431 π.Χ. ξεσπά ο πελοποννησιακός πόλεμος, ένεκα του Μεγαρικού ψηφίσματος (απηγορεέετο στους Μεγαρείς να έχουν πρόσβαση στις αθηναϊκές αγορές) και εισβάλουν οι Σπαρτιάτες στην Αττική με αρχηγό τον Βασιλιά Αρχίδαμο. Ο καταστροφικός εμφύλιος πόλεμος των Ελλήνων αποδεκάτισε την Ελλάδα. «Άρχεται δε ο πόλεμος, ενθάδε, Αθηναίων τε και Πελοποννησίων και των εκατέροις ξυμμάχων…» (Θουκυδίδης). Το 430 η επιδημία απλώνεται στην Αττική, στρατιώτες και πολίτες πεθαίνουν από την καταραμένη επιδημία. Ο γιος του μεγάλου ΑΘΗΝΑΙΟΥ Περικλή ο Πάραλος, πεθαίνει χτυπημένος από την νόσο και τον Σεπτέμβρη του 429 πεθαίνει και ο Περικλής, αφού τον νίκησε η αρρώστια, ενώ προηγουμένως ανάγκασε τους Πελοποννησίους να κλείσουν ειρήνη με τους Αθηναίους. Τα γράφουμε αυτά για να υπενθυμίσουμε ότι συνεχώς οι λαοί του κόσμου δεινοπαθούν από τους καταραμένους ιούς και επιδημίες που έχουν θανατώσει εκατομμύρια Ευρωπαίους. Μόνο τον περασμένο αιώνα ένα είδος γρίπης, ισπανική γρίπη, θανάτωσε 100 εκατομμύρια ανθρώπους στις χώρες του γνωστού τότε κόσμου.
Τους πολιτισμούς των Ίνκας και Μάγιας κατέστρεψαν οι Ισπανοί εισβολείς κοκινσταδόρες και το καθολικό παπαδαριό (Κούροι), αλλά και η θανατηφόρα πανώλη που έπεσε στην περιοχή. Στην Αγγλία το black plague το 1665-1666, σκότωσε πάνω από το μισό πληθυσμό του Λονδίνου και ο βασιλείας James διέταξε (οι φιλοβασιλικοί δεν το παραδέχονται) τον εμπρησμό του Λονδίνου, το οποίο αποτελείτο από ξυλόσπιτα, για να εξοντώσει τους φορείς που ήταν τα ποντίκια. Την εποχή εκείνη οι όχθες του Τάμεση ήταν σκουπιδότοποι γεμάτοι μαύρους αρουραίους. Το1918 εισέβαλε από τις χώρες της Από Ανατολής (πιθανόν τις Ινδίες) η Ισπανική Γρίπη (το όνομα «Ισπανική» εδοθη, διοτι πρώτοι οι Ισπανοί την ανέφεραν) με θύματα 100 εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο. Το 1830 η Κεφαλονιά χτυπήθηκε από πανώλη και 150 Ληξουριώτες πέθαναν και είναι θαμμένοι σε ομαδικό τάφο στην Αγία Παρασκευή των Λεπέδων.
Στις ημέρες μας ο Κορωνοϊός ορμώμενος από την Κίνα εξαπλώθηκε με ταχύτητα στην Ευρώπη σκορπίζοντας τον θάνατο. Θρηνούμε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στην γειτονική μας Ιταλία και Ισπανία, ενώ ο αριθμός στην Βόρεια Ευρώπη μεγαλώνει μέρα με την ημέρα. Προκειμένου να ανακόψουν την εξάπλωση αυτού του Αρμαγεδώνα τα κράτη παίρνουν σκληρά μέτρα προστασίας με γενικό κανόνα οι άνθρωποι να μένουν στα σπίτια τους και να μετακινούνται μόνο γα τα αναγκαία, όπως τρόφιμα, φάρμακα, τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες όπου υπάρχουν ανοικτά γραφεία. Ο περιορισμός όλων των πολιτών κατ οίκον είναι ο κυριότερος κανόνας ενάντια σε αυτήν την αόρατη λαίλαπα που καθημερινά θερίζει ανθρώπινες ζωές σε όλες τις ηλικίες. Η απαγόρευση να κυκλοφορούν οι άνθρωποι κατά βούληση στους δρόμους είναι επιβεβλημένη, για την ασφάλεια των πολιτών και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ιδιαιτέρα έξυπνος να το καταλάβει. Με λίγα λόγια: Αν θέλουμε να μην αρρωστήσουμε και πάρουμε και άλλους στο λαιμό μας, να μείνουμε στα σπίτια μας, δεδομένου ότι αυτός ο ιός είναι πολύ μεταδοτικός.
Βιώνουμε αντίξοες συνθήκες με αυτή την πανδημία και δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν προσβάλλεται από αυτό το αόρατο τέρας. Ορισμένοι από τον τόπο μας που έφτασαν στο νησί προερχόμενοι από άλλη χώρα, θα πρέπει κατά την κοινή λογική να τεθούν σε Καραντίνα 15 ημερών, προς εξέταση για προληπτικούς λόγους. Είναι πραγματική τραγωδία που διάλεξε η νόσος να επιτεθεί στην χώρα μας ,της οποίας η οικονομία του SOIBLE και των άλλων Ευρωπαίων «Συνεταίρων της Ευρωπαϊκής ένωσης», στραπατσάρισε σε ανείπωτο βαθμό καθιστώντας την, ανελεύθερη Δούλα της Βόρειας Ευρώπης. Δυστυχώς μετά την αποχώρηση αυτού του διαλοϊού, η Ελλάδα δεν θα είναι η ιδία ξανά, ούτε οι σχέσεις των πολιτών, μεταξύ τους, ούτε οι διακρατικές σχέσεις, ούτε οι οικονομίες θα είναι στα σημερινά δεδομένα. Ποιες οικονομίες θα σταθούν και ποιες θα βουλιάξουν άραγε, σε αυτόν τον αρμαγεδωνα, δεν μπορεί να προβλέψει κάνεις. Οι Γερμανοί με την άρνηση τους στο κορονοομόλογο κάτι υποψιάζονται και κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά. Το ιδιο και τα ταμεία τους. Μήπως άραγε φοβούνται ότι απειλείται η παγκόσμια οικονομία με κατάρρευση;
Το ποιο πιθανό όμως είναι να πρόκειται για να υποκριτικό σχεδιασμό, με σκοπό την εκμετάλλευση των οικονομιών, των αδυνάτων κρατών, σκηνοθετώντας βρώμικες καταστάσεις όπως εκείνης της χρεοκοπίας της Ελλάδος, από τους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή καλύτερα της Γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μιας Ένωσης μαφιόζων MASTERS και πληβείων, κατά την όποια δεν μπορούμε ούτε να κλάσουμε, αν προηγουμένως δεν ρωτήσουμε την Γερμανια. Όχι μόνο Ευρωομόλογο δεν πρόκειται να δούμε, αλλά μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας,θα παρελαύνουν με ωμότητα οι συνέπειες τοu Deutschland umber Allen δογματικές αντιλήψεις κάποιων άλλων καιρών με απώτερο σκοπό την δημιουργία συνθηκών αποδοχής αυτής της αρρωστημένης νοοτροπίας, κάτι που οι ευρωπαϊκοί λαοί ίσως αποφασίσουν να μην αποδεχτούν έστω και αν αυτό τους στοιχίσει την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιάννης Ζερβός

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed