Τη ρευστότητα των επιχειρήσεων για να υπάρξει η δυνατότητα επανεκκίνησης του τουρισμού ζήτησε από το Υπουργείο Τουρισμού η Περιφερειάρχης

Τη ρευστότητα των επιχειρήσεων για να υπάρξει η δυνατότητα επανεκκίνησης του τουρισμού σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν συμβεί αυτό έθεσε στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μετά τη σύσκεψη, μέσω τηλεδιάσκεψης, που είχε με τους τουριστικούς φορείς σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Η Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου μετέφερε στην ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα των τουριστικών παραγόντων των Ιονίων Νήσων για την επιχειρηματική δραστηριότητά τους και για τους εργαζόμενους, όπως και το κρίσιμο «ζήτημα επιβίωσης» που αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας.

Ζήτησε την νομοθετική υιοθέτηση της πρόβλεψης του εξαργυρώσιμου ταξιδίου εντός 18 μηνών έναντι επιστροφής της προκαταβολής που έχουν εισπράξει για όλες τις κατηγορίες τουριστικών δραστηριοτήτων όπως και τις τραπεζικές διευκολύνσεις, όπως ήδη έχει γίνει στη Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία, ευχόμενη να υιοθετηθεί ως ευρωπαϊκό μέτρο.

Συζήτησε επίσης για την σημασία που έχει η στήριξη από το πακέτο των 7 δις.ευρώ που ανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τον αγροδιατροφικό τομέα μεταποίησης, άρρηκτα συνδεδεμένου με την τουριστική μας βιομηχανία σε μία περίοδο που η αξιοποίηση αυτής της σχέσης, είχε αρχίσει να γίνεται συστηματική.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων τόνισε επίσης την ανάγκη στήριξης των Ιονίων Νήσων στις νέες επικοινωνιακές εκστρατείες λόγω των ανοιχτών πληγών που έχουν ακόμη από την κρίση της κατάρρευσης της Thomas Cook.

Παράλληλα συζήτησε τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την προβολή των πλεονεκτημάτων και της νέας προοπτικής των νησιών για την ποιοτική τους διάσταση, όπως προετοιμασία διαχείρισης απορριμμάτων, οδικής ασφάλειας και επενδύσεις στη δημόσια υγεία , στοιχεία ενός σύγχρονου ασφαλούς προορισμού.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed