Επιστολή Θεόφιλου Μιχαλάτου στον Υπουργό Εσωτερικών αναφορικά με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδορικάκο, έστειλε ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος αναφορικά με το επίδομα των εργαζομένων στην καθαριότητα, αλλά και των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Στην επιστολή του αναφέρει:
Αξιότιμε Υπουργέ κ. Θεοδωρικάκο, αυτή την περίοδο η τοπική αυτοδιοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση με περιορισμένους οικονομικούς πόρους και λιγοστά μέσα. Πολυτιμότερος σύμμαχος της, αυτές τις δύσκολες ώρες, αποδείχτηκε το προσωπικό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας. Άνθρωποι που παραμέρισαν τις όποιες δυσκολίες και με αυτοθυσία βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο προσφέροντας στους συνανθρώπους μας και εν γένει στο γενικό καλό του τόπου. Δεδομένου ότι χωρίς αυτούς, η τοπική αυτοδιοίκηση θα αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και δεδομένης της φύσεως της εργασίας τους, θα ήθελα να σας προτείνω το έκτακτο επίδομα ενίσχυσης εργαζομένων, που προβλέπει το άρθρο 4 της από 30-03-2020 ΠΝΠ (ΦΕΚ Α΄75), να δοθεί και στο ανθρώπινο δυναμικό του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι και της Καθαριότητας των Δήμων. Η δύναμή μας είναι το προσωπικό μας. Ήρθε η στιγμή να αποδείξουμε έμπρακτα ότι αναγνωρίζουμε και εκτιμάμε τη συμβολή τους στην επίτευξη της κοινωνικής μας αποστολής.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου
Θεόφιλος Μιχαλάτος

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed