Συμμετείχε και ο… Μέγας Αλέξανδρος στο παραλήρημα κατά του Σπύρου Ματιάτου, μετά την αποχώρησή του από την «Ισχυρή Κεφαλονιά;»

Ήταν Σεπτέμβριος του 2005 όταν ο Αλέξανδρος Παρίσης αποφάσισε να κατέβει στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 και να διεκδικήσει την Νομαρχία Κεφαλονιάς-Ιθάκης και μάλιστα ως αντάρτης τότε της Νέας Δημοκρατίας.
Ο πρώτος άνθρωπος με τον οποίο μίλησε πριν ακόμη επίσημα θέσει υποψηφιότητα όταν ο Κοινοτάρχης Ομαλών, Σπύρος Ματιάτος, από τα πιο ενεργά μέλη τότε της Νέας Δημοκρατίας στα νησιά μας. Ο Αλέξανδρος πήρε το οκ από τον φοβερό και τρομερό «κροταλία» που έδενε και έλυνε στο νησί και αποφάσισε να κατέλθει στον πολιτικό στίβο με όλα όσα ακολούθησαν έως πριν από πέντε ημέρες. Εκλέχθηκε Βουλευτής και δύο φορές Δήμαρχος Κεφαλονιάς έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Σπύρο Ματιάτο, ο οποίος έφερνε ποσοστά… Πινοσέτ στα Ομαλά υπέρ του «Γνήσιου». Ξαφνικά ο Ματιάτος αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από τον συνδυασμό της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», αν και το ξαφνικά ελέγχεται, αφού οι προστριβές εντός του συνδυασμού (όχι τόσο με τον κ. Παρίση) ήταν και παραμένουν μεγάλες. Πολλές φορές στο παρελθόν Δημοτικοί Σύμβουλοι αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν από τον συνδυασμό με τον οποίο εκλέχθηκαν και να συνεχίσουν τον μοναχικό τους δρόμο ή να δίνουν στήριξη σε άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πολλά τα παραδείγματα ειδικά τα τελευταία δέκα χρόνια. Σπύρος Κουνάδης, Αθηνά Αυγουστάτου, οι αείμνηστοι Δημήτρης Φιοραβάντες και Μάκης Βαγιωνίτης, ο Παναγής Ρασσιάς, ο Νίκος Μενάγιας, ο Θόδωρος Φλωράτος, ο Μάκης Δεστούνης, ο Βασίλης Ρουχωτάς, ο Νέστορας Βεντούρας και άλλοι. Ανακοινώσεις από τους συνδυασμούς υπήρχαν, αλλά ποτέ δεν έφτασαν στο επίπεδο του… Γραφείου Τύπου της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», μια ανακοίνωση που χλεύαζε τον Σπύρο Ματιάτο, τον άνθρωπο που έβαλε πλάτη στον Αλέξανδρο Παρίση από το 2005 και μετά, συγκρουόμενος αρκετές φορές ακόμη και με το κόμμα που υπηρετούσε μια ζωή. Το ερώτημα είναι αν ο επικεφαλής της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» προσυπέγραψε την ανακοίνωση ή δεν είχε ιδέα για αυτήν. Στο πρώτο σενάριο έπραξε κατά του ανθρώπου που τον βοήθησε όσο κανένας άλλος στην πολιτική του σταδιοδρομία. Στη δεύτερη περίπτωση έχει χάσει τον έλεγχο του συνδυασμού του, δεν κάνει κουμάντο ο ίδιος και καλό θα ήταν να μας απαλλάξει από την πολιτική του παρουσία, αφού ζητήσει πρώτα συγνώμη από τον Σπύρο Ματιάτο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed