«Αλέξανδρε δεύρο έξω από τον δημοτικό τάφο της αναισθησίας και είσελθε εις την λύπη της παράταξής σου»

Δέκα ημέρες έκανε ο τ. δήμαρχος, Αλέξανδρος Παρίσης, να «αρθρώσει λέξη» και λόγο για την απόφαση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης «Ισχυρή Κεφαλονιά» να ανεξαρτητοποιηθεί, εν πρώτοις.
Κατά …διαβολική σύμπτωση δύο ημέρες πριν τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Παρίση, το Kefalonia Times είχε επισημάνει την εκκωφαντική απουσία του, αφήνοντας χώρο σε μικρο-μεσαία στελέχη της παράταξής του να «βγάλουν χολή» κατά του νυν, πλέον, αντιδημάρχου Ομαλών. Έτσι, ο ίδιος έγραψε μια επιστολή, που περιλάμβανε θρησκευτικούς συμβολισμούς μεγάλη εβδομάδα που έρχεται… «Αλέξανδρε δεύρο έξω από τον δημοτικό τάφο της αναισθησίας και είσελθε εις την λύπη της παράταξής σου». Ο Αλέξανδρος Παρίσης, προφανώς και πιέστηκε από τους συνεργάτες του να προβεί σε μια ανακοίνωση για την αποσκίρτηση του Σπύρου Ματιάτου, κάτι που έκανε 10 ημέρες αργότερα. «Αλέξανδρε δεύρο έξω από τον δημοτικό τάφο της αναισθησίας και είσελθε εις την λύπη της παράταξής σου», του είπαν… Κι αυτός επίλεξε το Σάββατο του Λαζάρου να βγει και να μιλήσει μαλθακά, δίνοντας …πανκεφαλονίτικη ελπίδα σε όλους ότι ο ίδιος και η παράταξή του θα επιστρέψει στα δρώμενα. Μετά την Σταύρωση, άλλωστε, έρχεται πάντα η… Ανάσταση και αυτό δεν τον ξεχνάει. Επανέλαβε ότι η «Ισχυρή Κεφαλονιά» μετατράπηκε σε ανίσχυρη λόγω της διαφοράς λίγων ψήφων, ξεχνώντας ότι έδωσε «γη και ύδωρ» στο Αργοστόλι εις βάρος της Σάμης και του Ληξουρίου. Ότι η παράταξή του ηττήθηκε μέσα στο ευνοημένο από τον ίδιο και τους συνεργάτες του, Αργοστόλι, αποτελεί διπλή ήττα. Πάλι καλά που «έσπασε» ο δήμος στα τρία, διότι σε διαφορετική περίπτωση το κάζο θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο…

Ο Ματιάτος ο …Ισκαριώτης και η έλλειψη των τριάντα αργυρίων
Το όνομα του Σπύρου Ματιάτου δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε υπάρχει επίθεση εις βάρος του πρώην στενού συνεργάτη του. Άρα, δεν θα καταγραφεί με την ιδιότητα του «Ιούδα», μια και η ανεξαρτητοποίησή του δεν περιλάμβανε τα …τριάντα αργύρια. Άμισθη θέση ανέλαβε… Το ερώτημα, βεβαίως, που τίθεται αυτόματα είναι ότι αν ήξερε ο Παρίσης περί «προδοσίας» του Ματιάτου, τότε για ποιο λόγο τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του στις εκλογές; Διότι πολύ απλά ο τελευταίος έφερε ψήφους στην «Ισχυρή Κεφαλονια» και όχι, το αντίθετο. Θα έχανε με ακόμα περισσότερη διαφορά ο τ. δήμαρχος… Μυστικός δείπνος δεν πρέπει να έγινε πριν την αποχώρηση, αν και όπως θα δείτε στη φωτογραφία οι δύο άνδρες έκαναν συχνά φανερούς… Εν κατακλείδι, οι συμβολισμοί του Παρίση ήταν έντονοι και τα μηνύματα ισχυρά. Η παράταξή του ηττήθηκε και αφανίζεται μέρα με την ημέρα, γι’ αυτό και όπως θα διαβάσετε στην τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης «θα προχωρήσει σε φάση ανασυγκρότησης, αναζήτησης νέων πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών, έτσι ώστε σύντομα να είναι ξανά πολιτική πλειοψηφία».

Πηγή: kefaloniatimes.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed