Νέα καταγγελία για τις δομές υγείας στα Ιόνια Νησιά από τον Θ. Γαλιατσάτο

Διοικητής 6ης ΥΠΕ: ΟΧΙ νέες ΤΟΜΥ
Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας: ΟΧΙ ενημέρωση σε ΑΝΑΣΑ
Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων : ΟΧΙ σε κίνητρα σε γιατρούς
Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου: εγκαίνια σε “αχρείαστους” οικίσκους στο νοσοκομείο.
Έχει εκτιμηθεί ότι αυτή η ξαφνική “αγάπη” της κυβέρνησης Μητσοτάκη και γενικότερα των νεοφιλελεύθερων της “ελεύθερης αγοράς” προς το ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό είναι υποκριτική και πίσω της κρύβεται επιμελώς το αμετάβλητο σχέδιο πλήρους ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αυτό αποτυπώνεται πολύ παραστατικά στο θέμα της πρόσληψης υγειονομικού προσωπικού και ιδιαίτερα των γιατρών που ΕΞΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ συνεχώς αλλά ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!
α) Τοπικές Ομάδες Υγείας (ΤΟΜΥ)
Η 6η ΥΠΕ εχει στην διάθεση της 4,6 εκατ. ευρώ από την ΠΙΝ για την λειτουργία με υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό 5 ΤΟΜΥ στα νησιά του Ιονίου. Οι τρείς από αυτές τους τελευταίους μήνες. Αποτέλεσμα ,μηδέν. απάντηση καμία!
β) νεοπροσληφθέντες γιατροί στα νοσοκομεία της ΠΙΝ μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Η ΑΝΑΣΑ ζήτησε τα σχετικά στοιχεία από το νοσοκομείο Κέρκυρας αρχικά στις 10/04 και επανήλθε στις 14/04. Απάντηση καμία. Ο διοικητής διέταξε(!) να μην σταλεί απάντηση.
γ) η περιφερειακή αρχή απέρριψε την πρόταση για διπλασιασμό του βοηθήματος προς τους προσλαμβανόμενους γιατρούς , ως ένα σημαντικό κίνητρο. Απλά δεν έχουν πρόθεση να εντάξουν γιατρούς στο ΕΣΥ!
Ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ για την επικοινωνία και την “εικόνα”: Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου φρόντισε να φωτογραφηθεί μπροστά σ ένα οικίσκο που έφερε (;) η ΠΙΝ στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όταν αυτός ΗΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΕΚΕΙ ΠΡΙΝ ΜΗΝΕΣ!
Υ.Γ. Κάτω στην εικόνα οι (αναπάντητες επί 13 ημέρες) επιστολές μας προς το νοσοκομείο Κέρκυρας.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
π. Περιφερειάρχης ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed