Έπεσε ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που πετούσε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς, είχε απογειωθεί από καναδική φρεγάτα (συνεχής ανανέωση)

Επί ποδός πολέμου βρίσκεται το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο Πέλαγος, αφού εδώ και σχεδόν μισή ώρα χάθηκε από τα ραντάρ ελικόπτερο της συμμαχίας που είχε απογειωθεί το απόγευμα από καναδική φρεγάτα που έπλεε στα χωρικά ύδατα της Ιταλίας.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα νέο από το ελικόπτερο και το σενάριο να έχει πέσει στη θάλασσα είναι στην πρώτη γραμμή. Το ελικόπτερο έκανε περιπολία ανατολικά της Ιταλίας και δυτικά της Κεφαλονιάς και την στιγμή που χάθηκε πετούσε σε ιταλικό FIR.

update 21:25 Στο ελικόπτερο ήταν μέσα (σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία) 4 άτομα και χάθηκε από τα ραντάρ του ΝΑΤΟ στις 20:30.

update 21:35 Οι υποψίες επιβεβαιώθηκαν, το ελικόπτερο έχει πέσει στη θάλασσα, ιταλικά σκάφη και εναέρια μέσα έχουν ξεκινήσει τις έρευνες. Οι ελληνικές αρχές είναι σε επιφυλακή και μόνο αν ζητηθεί θα συνδράμουν στις έρευνες

update 21:45 Στο ελικόπτερο επέβαιναν 6 τελικά άτομα, όλα Καναδοί. Μάλιστα εντοπίστηκαν πριν από λίγο τα συντρίμμια του και μαζί με αυτά περισυνελέγη και η σωρός ενός από έξι άτομα. Τα υπόλοιπα πέντε αγνοούνται, οι έρευνες συνεχίζονται.

 

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed