Η Ουν. Λας Πάλμας, η Καμπομαϊορένσε κι άλλες απίθανες που… χάθηκαν στον χρόνο

Το στοίχημα στην Ελλάδα «αφίχθη» στα μέσα της δεκαετίας του ‘90 σε ένα μάλλον «γκρίζο» καθεστώς, με ιδιωτικό δίκτυο αυτοσχέδιων πρακτόρων, που αποτελούνταν από κάθε καρυδιάς καρύδι: από… παντοπώλες μέχρι ιδιοκτήτες καφενείων. Και, την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2000 κυκλοφόρησε το πρώτο κουπόνι του ΟΠΑΠ. Τα πρωταθλήματα ήταν τότε μετρημένα στα δάχτυλα των δύο χεριών, καμία σχέση με αυτό το… σεντόνι που βλέπουμε τώρα και αρκετοί σύλλογοι, που βλέπαμε στο κουπόνι, χάθηκαν. Αλλοι διαλύθηκαν κι άλλοι παίζουν σε χαμηλές κατηγορίες.

Ενδεικτικό ότι το 2000-01 στη Segunda Division αγωνίζονταν, μεταξύ άλλων, Ατλέτικο, Μπέτις και Σεβίλλη (!). Αλλά και η Μπανταχόθ που σήμερα μετέχει στη Segunda B, ήτοι τρίτη κατηγορία. Εκεί και χαμηλότερα βρίσκεις κι άλλες παλιές γνώριμες από τα προγνωστικά στοίχημα: Φερόλ, Κομποστέλα, Χαέν, ακόμη και την Ουν. Λας Πάλμας, όπως αναγραφόταν μιας και το «Ουνιβερσιδάδ» ήταν… μεγάλο για να χωρέσει. Άλλες δεν υπάρχουν πια, όπως Αλικάντε, Βεθιντάριο και Πόλι Εχίδο.

Παλιές δόξες είχε και η Πορτογαλία που ακόμη δεν ονομαζόταν Primeira Liga. Και με μια ομάδα που χρόνια νωρίτερα είχε μείνει στα… αυτιά μου: η Καμπομαϊορένσε, από κάτι εκπομπές με στιγμιότυπα ξένων πρωταθλημάτων που παρουσίαζε ο Κώστας Καπάνταης στην ΕΡΤ. Ένα χρόνο αργότερα χρεοκόπησε κι από τη 2η κατηγορία έπεσε… στην 5η, τα τελευταία χρόνια μετέχει στη Segunda Liga, τοπικό πρωτάθλημα στην Πορταλέγκρε! Μια άλλη γνωστή… Πορτογαλίδα ήταν η Αμαδόρα, η οποία μετείχε για τελευταία φορά στην πρώτη κατηγορία το 2008-09, τερμάτισε 11η επί συνόλω 18 ομάδων αλλά χρεοκόπησε.

Και στη Γαλλίας θυμάσαι… λαβράκια. Η Βασκεάλ μια εξ αυτών, σήμερα βρίσκεται στη Regional 1, την πρώτη κατηγορία των 13 τοπικών, ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη χώρα. Πρακτικά είναι η… 6η κατηγορία, πίσω από Ligue 1, Ligue 1, National 1, National 2 και National 3, όπου συναντάς και άλλες, παλιές γνωστές: Μποβέ, Γκενιόν, Ιστρ. Αλλά και τις Κάννες! Η άλλοτε ιστορική ομάδα έπεσε πια χαμηλά στο γαλλικό ποδόσφαιρο. Για τελευταία φορά μετείχε στη Ligue 1 το 1997-98 και μιλάμε για μια ομάδα που έχει βγάλει κοτζάμ… Ζινεντίν Ζιντάν μα και Πατρίκ Βιεϊρά, Γιοχάν Μικού, Γκαέλ Κλισί και άλλους.

Διαβάστε το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου στο Foxbet.gr

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed