Πυκνώνουν οι εσωτερικές πτήσεις από τις 18 Μαΐου

Όπως όλα δείχνουν, οι εσωτερικές πτήσεις θα «απελευθερωθούν» την Δευτέρα 18 Μαΐου, εάν δεν υπάρξει κλιμάκωση των κρουσμάτων. Δηλαδή, θα μπορεί να μετακινηθεί ένας μόνιμος κάτοικος Αθήνας σε κάποιο νησί και αντιστρόφως.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία πλέον έχει πέσει στο τραπέζι και θα συνδεθεί με το άνοιγμα τη μετακίνησης σε όλη τη ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο υπάρχει και μια εφδρική ημερομηνία στα σχέδια της κυβέρνησης για 25 Μάη. Σε ότι αφορά τις διεθνείς πτήσεις, έως τις 17 Μαΐου έχει παραταθεί η απαγόρευση πτήσεων από την Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντιστρόφως. Για την ίδια περίοδο, ισχύει η απαγόρευση εισόδου στη χώρα και για μη Ευρωπαίους πολίτες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι – ουσιαστικά – η χώρα, όπως και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές, είναι «απομονωμένη». Σύμφωνα με πληροφορίες θα βγει νέα ΝΟΤΑΜ που θα παρατείνει την απαγόρευση πτήσεων, ίσως για ένα μήνα. Εφόσον στο μεσοδιάστημα, η ΕΕ ή η Ελλάδα με Τρίτες Χώρες μέσω διακρατικών συμφωνιών έχει καταλήξει στις προϋποθέσεις (υγειονομικά πρωτόκολλα) που θα διεξάγονται τα αεροπορικά δρομολόγια, τότε δύναται να «απελευθερωθούν» νωρίτερα οι πτήσεις.
Το πιο ρεαλιστικό χρονικό ορόσημο είναι η 1η Ιουλίου, όπως τόνισε στη χθεσινή συνέντευξή του στο CNN o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το πιο απαισιόδοξο σενάριο είναι τον Αύγουστο. «Θέλουμε να ελπίζουμε», όπως είπε και ο Πρωθυπουργός, χτες, στη συνέντευξή του στο CNN, «ότι από την 1η Ιουλίου, αν όλα πάνε καλά θα αρχίσει η χώρα σιγά – σιγά να ανοίγει και να δέχεται τους επισκέπτες», ανέφερε, σε συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής. Οι χώρες αυτές είναι, μεταξύ άλλων, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Βουλγαρία, η Αυστρία, η Κροατία, η Δανία, η Σλοβενία, η Σλοβακία, η Ελβετία και η Μέση Ανατολή. Πως θα είναι οι αεροπορικές μετακινήσεις στο προσεχές μέλλον; Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν υπάρξει εισηγήσεις για 3 τεστ κορωνοϊού: Ένα στη χώρα προέλευσης του επιβάτη, ένα στη χώρα προορισμού και ένα στο ξενοδοχείο μετά από 3-4 ημέρες παραμονής.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed