Διονύσης Τρωϊάνος: «Η υγεία ως παράμετρος ανάπτυξης»

Θα ήθελα να επανέλθω σε ένα θέμα που στο οποίο πρώτη φορά είχα αναφερθεί το 2015, το νοσοκομείο Κεφαλονιάς και την σχέση του με την τουριστική ανάπτυξη. Εκτός του ότι είναι η βασική υποδομή υγείας και έχει άμεση σχέση με το επίπεδο και την ποιότητα ζωής μας είναι και μια από τις πιο τουριστικές υποδομές του νησιού.
Τότε είχα αναφερθεί στον τεχνητό νεφρό και στα έσοδα που θα μπορούσε να αποφέρει τουριστικά μία μικρή αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού στην μονάδα. Η υγεία και το Νοσοκομείο της Κεφαλονιάς, ήταν και ένα από τα βασικότερα θέματα που θίξαμε ως Κίνηση, δηλώνοντας ξεκάθαρα ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα για εμάς. Θέσαμε ένα πλαίσιο προτάσεων για τη στήριξη του Νοσοκομείου και τη λήψη πρωτοβουλιών από το Δήμο για την αναβάθμιση της υγείας σε τοπικό επίπεδο. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Πρώτο μέλημά μας η υγεία

Σήμερα, το θέμα έρχεται πάλι στο προσκήνιο λόγω κορονοϊού. Ήδη, νησιωτικοί τουριστικοί προορισμοί, που διαθέτουν μονάδες εντατικής θεραπείας, έχουν σημαντικό προβάδισμα κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Είναι προφανές ότι οι προορισμοί που διαθέτουν ΜΕΘ είναι πολύ πιο ελκυστικοί ειδικά για τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό.
Το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κατά την τουριστική περίοδο, περιλαμβάνει τη στήριξη πέντε νοσοκομείων-πυλώνων σε Λέσβο, Σάμο, Ζάκυνθο, Κέρκυρα και Ρόδο. Είναι τα μοναδικά νοσοκομεία που διαθέτουν κλίνες ΜΕΘ. Η Κεφαλονιά, ενώ είχε την υποδομή της ΜΕΘ, δεν στελεχώθηκε για να λειτουργήσει ουδέποτε και μόλις πρόσφατα ο εξοπλισμός των ΜΕΘ απομακρύνθηκε λόγω των αναγκών, με αποτέλεσμα τώρα να βρισκόμαστε στις υποσχέσεις ότι θα επιστραφούν.
Όμως ακόμα και αν κρεβάτια και μηχανήματα επιστραφούν, αυτό δεν αρκεί. Η ΜΕΘ χρειάζεται γιατρούς, νοσηλευτές , καταρτισμένους τεχνικούς και άλλο προσωπικό. Έχει έρθει η ώρα για τους αρμόδιους αλλά και για όλους εμάς να ασκήσουμε πίεση σε όλες τις κατευθύνσεις ώστε να αποκτήσουμε μια λειτουργική ΜΕΘ, η οποία θα κάνει για πρώτη φορά τον πολίτη της Κεφαλονιάς να αισθανθεί ασφάλεια σε επίπεδο υγειονομικής κάλυψης.

Για την Κίνηση «Κεφαλονιά, νησί για όλους»
Διονύσης Τρωιάνος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed