Φτωχότερη από σήμερα είναι η Μητρόπολη Κεφαλληνίας, ο εφημέριος της Σάμης, π. Παΐσιος Παράσχης, πήρε μετάθεση για την Μητρόπολη Περιστερίου

Το θέμα των κληρικών στην Μητρόπολη Κεφαλληνίας είναι και παραμένει μεγάλο και από σήμερα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, αφού ο εφημέριος της Σάμης, π. Παΐσιος Παράσχης, αποχώρησε από την Μητρόπολη Κεφαλληνίας.
Για παραπάνω από δέκα χρόνια πρόσφερε τις ιερατικές υπηρεσίες του στο νησί μας, ωστόσο για προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους, όπως ο ίδιος ανέφερε, αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να συνεχίσει να ασκεί τα ιερατικού του καθήκοντα στην Μητρόπολη Περιστερίου. Εδώ και αρκετό καιρό ο π. Παΐσιος είχε δρομολογήσει την μετάθεσή του, αλλά ο Μητροπολίτης μας κ. Δημήτριος προσπαθούσε, εξαντλώντας όλα τα περιθώρια να τον κρατήσει στην Κεφαλονιά. Τελικά δεν τα κατάφερε και η εκκλησία της Κεφαλονιάς γενικά και της Σάμης ειδικότερα θα χάσει έναν σπουδαίο άνθρωπο και ιερέα. Ο π. Παΐσιος είχε προσφέρει τα μέγιστα στην ενορία της Σάμης τα τελευταία σχεδόν οκτώ χρόνια που την διακονούσε, αφού πέρα από το φιλανθρωπικό του έργο έχει να επιδείξει και σπουδαίο ανθρωπιστικό και κατηχητικό έργο. Σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος της Σάμης, Μάκης Μονιάς, εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει: «Ο Δήμος Σάμης ευχαριστεί τον πατέρα Παϊσιο για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην εκκλησία της Σάμης. Εύχεται σε αυτόν καλή σταδιοδρομία και δύναμη για τη συνέχιση του έργου του στη νέα του θέση στο Περιστέρι Αττικής». Η ιστοσελίδα μας εύχεται καλή ιερατική και ποιμαντική σταδιοδρομία στον π. Παΐσιο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed