Ενίσχυση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων των νησιών μας

Μεγάλος αριθμός ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων ανά την Ελλάδα, «κατέβασαν ρολά» στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Χρόνια δύσκολα ακόμα και για εκείνους που διαχρονικά πάντα σήκωναν το οικονομικό βάρος που απαιτούσε η λειτουργία μίας ομάδας, η οποία θέλει να σταθεί με αξιοπρέπεια στις όποιες διοργανώσεις.
Τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία αποτελούν τον βασικό πυρήνα ανάπτυξης του αθλητισμού καθώς και το μέσο μετάβασης στον υψηλού επιπέδου αθλητισμό, ο οποίος προβάλλει συνέχεια τη χώρα μας διεθνώς, με πληθώρα διακρίσεων. Οι οικονομικοί πόροι κάθε αθλητικού σωματείου για την εύρυθμη λειτουργία του και την ουσιαστική συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού προέρχονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από τα εκάστοτε διοικητικά συμβούλια και τις μηνιαίες συνδρομές των μελών. Τα αθλητικά σωματεία των Επτανήσων, την νέα αγωνιστική περίοδο, θα βιώσουν τις εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στα λειτουργικά και οικονομικά τους δεδομένα. Από τις αρχές Μαρτίου έχουν απολέσει κάθε έσοδο και η κατάσταση αυτή, όπως φαίνεται, θα παραταθεί για αρκετούς ακόμα μήνες. Η υποχρεωτική αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητας σε συνδυασμό με την αναβολή και ακύρωση όλων των αθλητικών διοργανώσεων και το κλείσιμο των αθλητικών υποδομών και των προπονητικών χώρων, έχει φέρει σε δεινή θέση τα αθλητικά σωματεία της χώρας, η πλειοψηφία των οποίων απειλείται με διάλυση.
Τα δεδομένα αυτά καθιστούν επιβεβλημένη την άμεση στήριξη του αθλητισμού από την Πολιτεία. Για να υπάρξει συνέχεια στην ηρωική και αφιλοκερδή προσπάθεια που καταβάλουν όλοι αυτοί οι αγνοί υποστηρικτές του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Θα πρέπει το κράτος και η αυτοδιοίκηση, να αφουγκραστούν τα νέα δεδομένα και να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και κυρίως να ενισχύσουν οικονομικά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό γιατί πραγματικά τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες είναι τεράστια. Χιλιάδες σωματεία ανά την επικράτεια κινδυνεύουν με αφανισμό την προσεχή αθλητική και αγωνιστική περίοδο. Η «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» παραμένοντας σταθερή στη δέσμευσή της να καταστεί χρήσιμη στο λαό των Ιονίων Νήσων, δεσμεύεται ότι θα σταθεί αρωγός στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία των νησιών μας διεκδικώντας:
Κάλυψη όλα τα εξόδων αγώνων, διαιτητών και ιατρών για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις στα Ιόνια Νησιά.
Έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Υγειονομική βοήθεια στους αθλητές, τους προπονητές και γενικά σε όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται και μετέχουν της αθλητικής δραστηριότητας.

Αλέξανδρος Αλεξάκης
Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed