Παράδοση δωρεάς για την προστασία του προσωπικού των μονάδων υγείας του νομού μας

Χθες παρέδωσα στο Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας μέρος μιας σημαντικής δωρεάς του Δήμου Πειραιά για την υγειονομική ενίσχυση του νομού μας.
Παραδόθηκαν 16 ειδικές ασπίδες (μάσκες προσώπου) τρισδιάστατης εκτύπωσης για την προστασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία Αργοστολίου και Ληξουρίου. Έχουν ήδη παραδοθεί οι ασπίδες προστασίας που αντιστοιχούν στα Κέντρα Υγείας Σάμης και Ιθάκης. Συνολικά δωρίσθηκαν 31 ειδικές ασπίδες στο νομό μας, οι οποίες κατανεμήθηκαν ως εξής:
Νοσοκομείο Αργοστολίου: 8
Νοσοκομείο Ληξουρίου: 8
Κέντρο Υγείας Σάμης: 7
Κέντρο Υγείας Ιθάκης: 8
Οι ασπίδες τρισδιάστατης εκτύπωσης ενισχύουν το έργο των επαγγελματιών υγείας καθώς καλύπτουν όλο το πρόσωπο, έχουν εργονομικό σχεδιασμό και είναι επαναχρησιμοποιούμενες μετά την κατάλληλη απολύμανση. Η κατασκευή τους γίνεται από το κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας για τη γαλάζια ανάπτυξη «Blue Lab» του Δήμου Πειραιά. Οφείλω να ευχαριστήσω θερμά για αυτή τη δωρεά το Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη από τον οποίο ζήτησα μέρος της παραγωγής του «Blue Lab» να δοθεί στο νομό μας στο πλαίσιο και των δεσμών που δένουν τον Πειραιά με τα νησιά μας. Επίσης, θερμές ευχαριστίες στον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Πειραιά κ. Δημήτριο Καρύδη και στον συμπατριώτη μας από την Ιθάκη, ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου Πειραιά, κ. Γεράσιμο Αγγελετάκη, ο οποίος συνέβαλε στην άμεση διεκπεραίωση του αιτήματος ενίσχυσης των δομών υγείας του νομού μας με ασπίδες προστασίας.

Παναγής Καππάτος
Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed