Πολλά είναι τα ατυχήματα που έχουν γίνει στην… μπασιά για το φέρυ του Ληξουρίου, λάθος της Μελέτης ή λάθος της Τεχνικής Υπηρεσίας;

Εδώ και κάποιους μήνες έχει διαμορφωθεί ο χώρος στην είσοδο του λιμανιού, όπου φορτώνουν και ξεφορτώνουν τα φέρυ μποτ από και προς Ληξούρι. Το έργο έγινε με Μελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και εκτελέστηκε από την παρούσα.
Χθες το μεσημέρι αυτοκίνητο ξήλωσε το πλαϊνό κάτω μέρος του και δεν είναι μόνο αυτό. Το παρτέρι που έχει διαμορφωθεί εκεί σε συνδυασμό με την διάβαση πεζών και τις λακκούβες, έχει κάνει το σημείο σωστή καρμανιόλα για αυτοκίνητα, μηχανάκια και πεζούς. Ο υπογράφων χτύπησε και το δικό του αυτοκίνητο, αφού το… σκαλάκι που έχει δημιουργηθεί είναι αρκετά ψηλό. Το ερώτημα είναι προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, αφού χθες κατά την διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου δεν καταφέραμε να έχουμε απάντηση στην ερώτηση, αφού δεν έγινε καν η ερώτηση, μια και Διονύσης Μινέτος είχε φόρτο εργασίας και αυτό είναι κατανοητό. Η Μελέτη της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής είχε μέσα τη συγκεκριμένη διαρρύθμιση στο χώρο; Αν ναι, με ποια λογική η νέα ηγεσία της Τεχνικής Υπηρεσίας την ακολούθησε, αφού είναι καταστροφική για όλους. Το αναφέρω αυτό διότι πριν από τέσσερις ημέρες ο Δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, για άλλο θέμα είπε ότι η πολιτική ηγεσία ενός υπουργείου πρέπει να συμφωνεί με την άποψη της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και όχι του μελετητή. Αυτό σημαίνει ότι αν η Μελέτη είχε μέσα το παρτέρι και τα υπόλοιπα είχε συμφωνήσει η τοπική ηγεσία τότε και ακολούθησε κατά γράμμα και η επόμενη. Όπως και να έχει το θέμα, αφού πάρουμε πρώτα την απάντηση από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, καλό θα ήταν να το κοιτάξει εκ νέου το συγκεκριμένο σημείο, αφού τα μικροατυχήματα είναι ήδη αρκετά, η είσοδος για το φέρυ μποτ φράζει με πέντε αυτοκίνητα στην αναμονή και παράλληλα κλείνει η είσοδος και η έξοδος του γκαράζ στο παλιό ελικοδρόμιο.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed