Χρηματοδότηση νέου κτηριακού συγκροτήματος για το Τμήμα Μουσικών Σπουδών

Την ένταξη της πράξης «Κτήριο Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», υπέγραψε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, παρουσία του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Βασίλειου Χρυσικόπουλου επισφραγίζοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ των δυο φορέων.
Το έργο αφορά σε κατασκευή νέου κτηριακού συγκροτήματος και προμήθεια βασικού εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού 16.363.900 ευρώ, πράξη η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Η κατασκευή του κτηριακού συγκροτήματος θα γίνει στο πρώην οικόπεδο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας (ΕΑΣΚ), στη θέση Παλλάδα και θα αποτελείται από ισόγειο και δύο ορόφους, στο οποίο θα στεγαστεί το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του πανεπιστημιακού ιδρύματος (χώροι διοίκησης, γραφεία διδακτικού προσωπικού, αίθουσες διδασκαλίας, χώροι άσκησης φοιτητών, αίθουσα εκδηλώσεων και λοιποί ειδικοί χώροι). Το συνολικό εμβαδόν του συγκροτήματος είναι 3.356,34 τ.μ. σε οικόπεδο εμβαδού 2.938,80 τ.μ. Το κτήριο έχει μελετηθεί με ειδικούς όρους για να ενσωματώσει τα πλέον σύγχρονα δεδομένα για τη λειτουργία του. Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και ειδικότερα το συγκεκριμένο Τμήμα, διεκδικεί την μοναδικότητα τριτοβάθμιου Μουσικού Ιδρύματος, αφού τόσο σε εύρος όσο και σε βάθος πραγματώνει τις μουσικές σπουδές στην Ελλάδα σε Πανεπιστημιακό επίπεδο. Σημαντικό στοιχείο επίσης είναι η ένταξη του κτηρίου στο πολεοδομικό και κοινωνικό ιστό της πόλης της Κέρκυρας, που αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και ο Πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου εξέφρασαν το κοινό ενδιαφέρον σε έναν ευρύ τομέα θεμάτων, όπως είναι η αξιοποίηση δημοσίων κτηρίων σε χώρους πολιτισμού και εξωστρέφειας, όπως είναι το Βρετανικό νοσοκομείο στο Παλαιό Φρούριο. Παράλληλα συζήτησαν για την συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Ιονίου Πανεπιστημίου για την εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης που θα αφορά στην κατασκευή φοιτητικών εστιών στη Λευκάδα, στην Κεφαλονιά και στην Ζάκυνθο, με δεδομένο ότι στην Κέρκυρα έχει ήδη δρομολογηθεί η διαδικασία, για τη δυνατότητα αξιοποίησης των Συμπράξεων Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα, ενώ αναφέρθηκαν και στην ενεργειακή αναβάθμιση σε κτήρια του Ιονίου Πανεπιστημίου (προϋπολογισμού 1.343.872,95 ευρώ) πράξη, που έχει ήδη ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020. Η κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισήμανε ότι η Περιφέρεια διαχρονικά στηρίζει την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου και την αναβάθμισή του με χρηματοδοτικά εργαλεία και συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα σε όλα τα νησιά. Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η υποστήριξη και η συνεργασία αυτή να αποδοθεί με το προσφορότερο τρόπο στην κοινωνία, τόσο στις επιχειρήσεις και εργαζομένους όσο και στους δήμους για τα αναπτυξιακά σχέδιά τους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed