Ο γερο-Γνήσιος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Ρομά και ο εκλεκτός των ΜΜΕ είναι έτοιμοι να διαλύσουν την… αετοφωλιά της «Ισχυρής Κεφαλονιάς»

Κάποτε ένας σοφός είπε ότι «ο χειρότερος πόλεμος από αυτούς που έχω ζήσει είναι ο εμφύλιος πόλεμος, αυτός που αδελφός βγάζει το μάτι αδελφού» και όπως μας έχει διδάξει η ιστορία είχε και έχει απόλυτο δίκιο.
Άλλωστε, η χώρα μας το έχει βιώσει στο πετσί της από την εποχή του Πελοποννησιακού Πολέμου και μετά με δεκάδες ή ακόμη και εκατοντάδες παραδείγματα. Συνήθως σε έναν εμφύλιο πόλεμο δύο είναι οι παρατάξεις που έρχονται σε αντιπαράθεση. Όμως, εδώ εμείς, ως Κεφαλλονίτες, είμαστε πρωτοπόροι ακόμη και σε αυτό. Οι «αετοί» της «Ισχυρής Κεφαλονιάς» ακονίζουν τα ράμφη τους και είναι έτοιμοι να τα μπήξουν ο ένας στο κορμί του άλλου. Από τις εκλογές του Επιμελητηρίου, τον Δεκέμβριο του 2017 και μετά έχουν αρχίσει τα εσωτερικά… όργανα, ωστόσο μετά την ήττα στις Δημοτικές του περασμένου Μαΐου η «Ισχυρή Κεφαλονιά» μοιάζει με ένα πολιτικό πτώμα, που από πάνω τα γεράκια κάνουν γύρους μέχρι να βρουν την ευκαιρία να επιτεθούν. Ο αρχηγός ή τουλάχιστον στα χαρτιά αρχηγός της παράταξης, ο Αλέξανδρος Παρίσης, έχει χάσει το παιχνίδι μέσα στην παράταξή του και ουσιαστικά με κάποιες κορώνες των τελευταίων ημερών θέλει να δείξει ότι υπάρχει και είναι πολιτικά ζωντανός. Ο μόνος που του συμπαραστέκεται σε αυτό το… δράμα που ζει είναι ο Άγγελος Κωνσταντάκης, ο οποίος τον έχει πάρει πάνω του με δήλωση 105, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι την κατάλληλη στιγμή, την στιγμή της αποχώρησης δηλαδή, ο γερο-Γνήσιος θα του δώσει το δακτυλίδι της διαδοχής και με αυτό θα πορευτεί στην δική του πολιτική προσπάθεια.
Από την άλλη δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την άλλη τάση στους κόλπους της παράταξης, που ακούει στο όνομα, Διονύσης Λυκούδης. Είναι ο άνθρωπος που κατά πολλούς εξέλεξε τον Παρίση Βουλευτή το 2007 και Δήμαρχο Κεφαλονιάς δύο φορές, το 2010 και το 2014. Ωστόσο, πήρε πάνω του όλο το… ανάθεμα για την ήττα του Σπύρου Γασπαρινάτου στις εκλογές του Επιμελητηρίου, ενώ του χρεώθηκε ένα μεγάλο κομμάτι και στην ήττα των Δημοτικών Εκλογών τον Μάιο του 2019. Ο πρώην Αντιδήμαρχος όμως δεν φαίνεται να έχει πει την τελευταία του πολιτική κουβέντα στο νησί μας. Η ιστορία μας έχει δείξει ότι για λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά. Το μεγάλο του μειονέκτημα είναι ότι δεν θέλει ποτέ ο ίδιος να είναι ο επικεφαλής μιας πολιτικής προσπάθειας. Θέλει να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά να κινείται στη δεύτερη σειρά. Ψάχνει για τον λεγόμενο… μπροστινό έχοντας στο πλάι του τον Νίκο Μενάγια, ο οποίος έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα ότι είναι ο πιστός του πολιτικός συνεργάτης. Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικές σχέσεις Παρίση-Λυκούδη έχουν διαρραγεί, αφού ο πρώην αντ΄αυτού θεωρεί τον Παρίση ληγμένο πολιτικό κεφάλαιο.
Πάμε τώρα και στην τρίτη περίπτωση μέσα στην «Ισχυρή Κεφαλονιά», τον άνθρωπο που ανακατεύει καταστάσεις συνέχεια από το 2006 και μετά στο νησί μας, ωστόσο, ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει πάρει εκείνη την απόφαση που θα αλλάξει τα δεδομένα. Ο λόγος για τον Νίκο Ανουσάκη, που παίζει αυτή την στιγμή έναν καθοριστικό ρόλο στην παράταξη αναφορικά με την διάλυσή της και όχι με την ενότητά της. Σύμφωνα με αυτά που έχει δείξει μέχρι τώρα βρίσκεται εντελώς απέναντι από τον Διονύση Λυκούδη, ενώ πολλές φορές έχει ψέξει τον Αλέξανδρο Παρίση και μάλιστα δημόσια για τον τρόπο που κάνει αντιπολίτευση στον Θεόφιλο Μιχαλάτο. Πιστός του σύντροφος σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Νίκος Παπαδάτος, που φαίνεται να τον ακολουθεί. Ο Νίκος Ανουσάκης, ο… λατρεμένος των περισσότερων ΜΜΕ του νησιού μας, είτε θετικά είτε αρνητικά, δεν είναι αμελητέα πολιτική ποσότητα και στην μοιρασιά του πτώματος της Ισχυρής Κεφαλονιάς αναμένεται να αρπάξει μεγάλο κομμάτι.
Υπάρχουν ακόμη τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, που μένουν αρκετά μακριά και παρακολουθούν τις εξελίξεις. Οι δύο από αυτούς, ο Παναγής Βανδώρος και ο Σπύρος Ματιάτος έχουν πάρει τον δρόμο τους και ίσως οι εσωκομματικές διενέξεις να μην τους αφορούν. Αναφορικά με τον Διονύση Πολλάτο και τον Γιάννη Λυκούδη παρακολουθούν από μακριά τις εξελίξεις και μέχρι αυτή την ώρα δεν βάζεις το χέρι σου στη φωτιά για ποιον δρόμο τελικά θα τραβήξουν εντός των τειχών ή εκτός.\

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed