Λευτέρης Στελλάτος: «Η σεζόν έχει χαθεί από τον Φεβρουάριο, πρέπει να τεθεί θέμα αποζημιώσεων από το κράτος για έντεκα λόγους»

Αγαπητοί συνάδελφοι θέλω να εκφράσω για πολλοστή φορά την έντονη δυσαρέσκεια μου για τον τρόπο που μας χειρίστηκε η κυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές. Για εμένα ήταν δεδομένο ότι η σαιζόν έχει χαθεί από τον Φεβρουάριο, αλλά μη έχοντας θέση με τη μορφή εκτελεστικού χαρακτήρα πάρα μόνο μια θέση με τη μορφή γνωμοδοτικού αρκέστηκα στο να θέτω τις απόψεις μου και μέσω αυτών να κρούω τον κώδωνα του κινδύνου.
Ωστόσο η φωνή μου δεν εισακούστηκε όχι σε εσάς, αλλά στα ανώτερα κλιμάκια που παίρνουν αποφάσεις για εμάς και τις οικογένειες μας αντιμετωπίζοντας μας ως αριθμούς και όχι ως ισότιμα μέλη μιας κοινωνίας που μέσω και ημάς κατέχουν τα αξιώματα και προνόμια που τους έχουν δοθεί. Ο λόγος που τα αναφέρω όλα τα ανωτέρω είναι οι εξής:
1)κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε για το βιοπορισμό μας έως σήμερα. Έχουμε να εργαστούμε από πέρυσι το Σεπτέμβριο δηλαδή 9 μήνες και μέχρι την επόμενη σαιζόν που αν όλα πάνε καλά θα είναι του χρόνου το Μάιο μιλάμε για άλλους 12 μήνες και ερωτώ πως θα ζήσουμε; (δεν θα σχολιάσω τα 800€ για τους 2 και πλέον μήνες γιατί μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο)
2)κάνεις δεν ενδιαφέρθηκε για τις ΔΕΚΟ, τα δάνεια μας, τους λογαριασμούς και τις υποχρεώσεις μας
3)κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πως συντηρούμε την οικογένεια μας, αν τα παιδιά μας θα έχουν αύριο να φάνε ή να τους δώσουμε κάποιο συμβολικό πόσο για να έχουν μαζί τους στο σχολείο μήπως πεινάσουν
4)κανείς δεν βλέπει το ρατσισμό που υφιστάμεθα εμείς έναντι των αλλοδαπών, των αθίγγανων κτλ οι οποίοι τυγχάνουν προνοιακών και όχι μόνο επιδομάτων (έκανα νύξη γιατί για το ατυχές γεγονός του φλουντ όλοι τρέξανε αμέσως να δείξουν τα φιλανθρωπικά τους συναισθήματα και να εναντιωθούν σε λάθος ενέργειες που πλήττουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες για εμάς που άνω του 50% δεν έχουμε άλλο εισόδημα και ταμειακά διαθέσιμα τελειώνουν ουδείς! Το εναντίον μας λένε και προνομιούχους)
5) κάνεις δεν αντιλαμβάνεται ότι η συνολική εικόνα του κλάδου αποδομήθηκε επί του πρακτέος και οι κόποι τόσων ετών όχι μόνο κλυδωνίζονται, αλλά καταστρέφονται συθέμελα. Ελάχιστοι αντιλαμβάνονται ότι τα ξενοδοχεία δεν τα συμφέρει να ανοίξουν και ως απόρροια τούτου η εικόνα των καταλυμάτων θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημία
6)κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις ασφαλιστικές μας εισφορές και την εν γένει ιατροφαρμακευτική κάλυψη ημάς και των μελών της οικογένειάς μας
7)κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι ουδεμία σχέση δεν έχουν τα καταλύματα της ηπειρωτικής Ελλάδας και δη της Βόρειας εν’ αντιθέση με αυτά της νησιωτικής και νότιας και όχι κύριοι νησιωτική δεν είναι μόνο η Κρήτη, Ρόδος, Κω, Σαντορίνη, Μύκονος, Ζάκυνθος, Κέρκυρα, Σκιάθος και Πάρος υπάρχουν και άλλα νησιά για την ακρίβεια αλλά 108 κατοικήσιμα και λιγότερο τουριστικά τα οποία ωστόσο βιοποριζόμαστε σε ποσοστό άνω του 90% από το Τουρισμό ως αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τον ύπνο μας.
8)θεωρώ το λιγότερο κοροϊδία το να μας παροτρύνουν να πάρουμε δάνεια. Πως θα τα αποπληρώσουμε??? Και οι τράπεζες ουσιαστικά σε πόσους τα δίνουν;
9)μείωση ΦΠΑ και κάτι παρελκόμενα θα ήταν υπέροχα αν είχαμε κόσμο αν είχαμε κρατήσεις και πτήσεις τώρα απλά ακούγονται σαν παρηγοριά στον άρρωστο
10)11 Ιουνίου σήμερα μεσούσης της υποτιθέμενης σεζόν και δεν υπάρχει έτοιμος φορέας πιστοποίησης ακόμα βρισκόμαστε εν αναμονή
11) ακούσαμε να βάλουμε πλάτη, οι περισσότεροι είπαμε για μια ακόμη φορά να κάνουμε την υπέρβαση αλλά να την κάνουμε με κάποια δεδομένα, κάποιες εγγυήσεις, κάποιες κρατήσεις, να βάλουν και άλλοι πλάτη όπως τα νοσοκομεία όμως με τι υποδομές?? Με ανύπαρκτες.., ΜΕΘ δεν έχουν, ιατρονοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν, ασθενοφόρα 1=κανένα οπότε δεν έχουν! ιατροί ιδιώτες μετρημένοι στα δάχτυλα (στον Ελειο 1 να τον έχει καλά ο Θεός και η Παναγία).
Όπως καταλαβαίνετε έχει επέλθει ένα τέλμα το οποίο δυστυχώς φέρουμε και εμείς ευθύνη διότι 1)δεν υπάρχει ομοψυχία, ομόνοια, αλληλοϋποστήριξη και κατανόηση και 2) δεν συνειδητοποιούμε ότι ως μονάδα δεν είμαστε ούτε σταγόνα στον ωκεανό και με το να μοιρολογούμε δεν οδηγεί πουθενά. Συνεπώς θεωρώ ότι πρέπει να τεθεί θέμα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΑΞΙΏΣΕΩΝ δηλαδή ΑΠΟΖΗΜΙΏΣΕΩΝ από το κράτος και την ΕΕ μέσω προσφυγής σε Ελληνικά και αργότερα Διεθνή δικαστήρια. (όλα τα επαγγέλματα επανεκκίνησαν και εργάζονται με όποιο τρόπο εκτός από εμάς) ήδη υπάρχουν συνάδελφοι που το έχω συζητήσει και είναι θετικοί, όσοι ενδιαφέρεστε θα ήταν τιμή και χαρά μας να σας έχουμε συνοδοιπόρους και συμπαραστάτες στο δύσκολο εγχείρημα. Ωστόσο θεωρώ χρέος όλων μας να διασφαλίσουμε το βιοπορισμό μας, τις περιουσίες μας και την ύπαρξη μας μην το προσπερνάτε και μην απογοητεύεστε όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα δεδομένα.

Υ.Γ. Με τη φράση κάνεις δεν αντιλαμβάνεται αναφέρομαι και σε αυτούς που εθελοτυφλούν καθώς και σε όσους μεροληπτούν.
Υ.Γ. 2 δυστυχώς δεν γεννηθήκαμε όλοι πλούσιοι ούτε το επιδιώξαμε ή ζηλέψαμε τέτοιο προνόμιο μια όμορφη και καλή ζωή επιζητούμε ως αναφαίρετο δικαίωμα όλων.

Λευτέρης Στελλάτος
Μέλος Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed