Οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» στο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 10-6-2020, την πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία αλλά χωρίς τη συμμετοχή κοινού, συζητήσαμε μεταξύ των άλλων θέματα ζωτικής σημασίας της περιοχής μας και ιδιαίτερα λειτουργικών αξιών.
Για τη σύσταση των Σχολικών Επιτροπών τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προτείναμε τους Παύλο Σκλαβούνο από την παράταξή μας και τον Νίκο Αθανασάτο από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Ψηφίσαμε τη μελέτη που συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία για το έργο της αφαλάτωσης (αντίστροφης όσμωσης) της Άσσου και με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής, αξίας 600.000 ευρώ, ένα έργο αναγκαίο και επείγον για τη συγκεκριμένη περιοχή. Θεωρήσαμε και το καταστήσαμε σαφές στην ψηφοφορία ότι ο Δήμος πρέπει να εκπροσωπείται στη γενική συνέλευση του νέου φορέα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ανεξαρτήτως της διαφωνίας μας με τον νέο φορέα. Ο Δήμος Σάμης δεν πρέπει να απουσιάζει από τις εξελίξεις. Σημαντικό θέμα και η προμήθεια υλικών για τη λειτουργία της καντίνας στον Μύρτο. Θεωρήσαμε ότι το συνολικό ποσό των 167.000 ευρώ για αναλώσιμα υπερβολικό, ιδιαίτερα για τη φετινή σεζόν. Γι αυτό δηλώσαμε παρόντες στη σχετική ψηφοφορία.
Όσον αφορά την πρόταση για σύσταση επιτροπής διαχείρισης των σπηλαίων δηλώσαμε κατηγορηματικά αυτά που τόσο προεκλογικά, όσο και στο συμβούλιο εργασίας είχαμε αναπτύξει: έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου για απόλυτη διαφάνεια και αξασφάλιση των εσόδων του Δήμου. Η Οικονομική και Ταμειακή Υπηρεσία εξοπλισμένες με μέσα και προσωπικό μπορούν να ανταποκριθούν και τις εμπιστευόμαστε. Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να εμπλέκονται στην οικονομική διαχείριση. Καθαροί κανόνες, καθαρές κουβέντες. Ο Δήμος έχει διοίκηση την εκλεγμένη δημοτική αρχή. Βασική αξία των δημοκρατικών διαδικασιών είναι η αρχή της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας. Η σύσταση επιτροπών με βαρύγδουπους τίτλους δεν ανταποκρίνεται πολλές φορές στο προφανές αλλά λειτουργεί ως επίφαση.
Η παράταξή μας “Οι Ανοιχτοί Ορίζοντες” θα συνεχίσουν να έχουν υπεύθυνη εποικοδομιτική στάση, χωρίς κραυγές αλλά και χωρίς ψιθύρους. Αποτελούν το θεσμικό αντίβαρο στη λειτουργία του Δήμου μας.

Στέλιος Σπαθής

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed