ΑΞΙΟΣ, χειροτονήθηκε ιερέας σήμερα ο π. Βασίλειος Ζήσης, μεγάλη συγκίνηση στην Μητρόπολη για τον νέο ιερουργό της εκκλησίας της Κεφαλονιάς

Το όνειρό του ολοκληρώθηκε, το όνειρό του έγινε πραγματικότητα, ο Βασίλειος Ζήσης, δέχθηκε σήμερα τον Β βαθμό της ιεροσύνης από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο και ήδη λειτουργεί προ του Ιερού Θυσιαστηρίου.
Επί 3,5 σχεδόν χρόνια ο π. Βασίλειος ακολούθησε την διακονία του και πλέον έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να αναλάβει το μεγάλο φορτίο της ιεροσύνης. Στον Μητροπολιτικό Ναό του Αργοστολίου η συγκίνηση περίσσευε από όλους όσους βρέθηκαν εκεί για να φωνάξουν το ΑΞΙΟΣ στον νέο ιερέα. Πέρα από τον ίδιο, που με δυσκολία κρατούσε τα δάκρυά του και την πρεσβυτέρα του, την Μαρία, μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση δημιούργησε και ο πνευματικός του πατέρας, ο π. Φώτιος Καβαλλιεράτος, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον π. Βασίλειο. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης μας, που αποκάλυψε στο κοινό πως επί έναν ολόκληρο χρόνο προετοίμαζε τον νέο ιερέα για τη σημερινή ημέρα. Από τις στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες για πάντα στην μνήμη του π. Βασιλείου, πέρα από την τελετή της χειροτονίας και το Ησαΐα Χόρευε, θα είναι εκείνη η ώρα που βγαίνοντας στην Ωραία Πύλη με τα Άχραντα Μυστήρια ανά χείρας κοινώνησε πρώτα το παιδί του και στη συνέχεια την πρεσβυτέρα του. Λόγω της έκτακτης κατάστασης με τον κορωναϊό η Μητρόπολη δεν γέμισε ασφυκτικά ούτε έγινε αργότερα πανηγυρικό τραπέζι. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε κέρασμα δίπλα στο κελί της εκκλησίας. ΑΞΙΟΣ π. Βασίλειε, να υπηρετήσεις το ποίμνιό σου, που από πληροφορίες θα είναι στην Αγία Ευφημία και την ευρύτερη περιοχή της Πυλάρου.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed