Παραβιάζουν κάθε νομιμότητα, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα;

Δυο παραβιάσεις της κείμενης νομοθεσίας από την πλευρά της ΠΙΝ/Κράτσα στην πρόσφατη 1η Γενική Συνέλευση (ιδρυτική) του διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων:
1. Η περιφερειάρχης προσήλθε στην Γενική Συνέλευση της ανώνυμης εταιρείας ΧΩΡΙΣ να έχει απόφαση εξουσιοδότησης από το Περιφερειακό Συμβούλιο για να μπορεί να εκπροσωπήσει τις μετοχές της ΠΙΝ.
2. Η περιφερειάρχης διόρισε τα δύο μέλη του ΠΣ στο ΔΣ της εταιρείας , αντί ως όφειλε να τα προτείνει για εκλογή από το ΠΣ, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν μια άσχετη εγκύκλιο του υφυπουργού εσωτερικών.
Ως γνωστόν κατά την διάρκεια της εκλογής των μελών του ΔΣ της εταιρείας συντελέστηκε και τρίτη παραβίαση με τον αποκλεισμό του δημάρχου Λευκάδας σε αντίθεση με τις διατάξεις του ν. 4555/2018. Η περιφερειάρχης ως εκτελεστικό όργανο Γραφάκου-Χατζηδάκη υλοποιεί το σχέδιο τους για ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα και εκμεταλλευόμενη τις διαφορετικές προτεραιότητες των δημάρχων. Οι αγαπητοί δήμαρχοι πρέπει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων διαφορετικά θα επωμιστούν και οι ίδιοι τις ευθύνες όταν θα έλθει η ώρα του… ταμείου!

Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed