Τα θέματα πολιτισμού της Ιθάκης τέθηκαν στην Λίνα Μενδώνη

Την Τετάρτη 25/06/2020 συναντήθηκα στο Υπουργείο Πολιτισμού με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και τον Γ.Γ κ. Διδασκάλου.
Έθεσα το θέμα της ανάδειξης του Αρχαιολογικού χώρου της Σχολής Ομήρου όπου υπογράφτηκε από την υπουργό η προγραμματική σύμβαση και η Περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την περαιτέρω χρηματοδότηση με νέα προγραμματική για την ολοκλήρωση του έργου. Τέθηκε το θέμα της καταστροφής του Σπηλαίου Νυμφών και η Υπουργός έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να καταστεί επισκέψιμο το σπήλαιο καθώς και η ανάδειξη του Σπηλαίου Λοΐζου στην Πόλη Σταυρού. Ακόμα η εγκατάλειψη των δύο μουσείων Βαθέως και Σταυρού για άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ του Μουσείου στο βαθύ μιας και υπάρχει έτοιμη μελέτη καθώς και την αγορά από την Περιφέρεια του Παλατιού Τζανή στο Σταυρό για Νέο Αρχαιολογικό μουσείο και η Υπουργός μας είπε ότι το Μουσείο στο Βαθύ άμεσα θα τρέξουν οι διαδικασίες για την ένταξή του και για την αγορά του Τζανή αν προχωρήσει από την Περιφέρεια το Υπουργείο θα αναλάβει να το φτιάξει για αρχαιολογικό μουσείο.
Τέθηκε το θέμα της αναβίωσης του Θεατρικού Φεστιβάλ Ιθάκης με τον Δήμαρχο να δωρίζει το Λεύκωμα της Ιστορίας του Φεστιβάλ και εδώ η Υπουργός Ζήτησε άμεσα από τον Δήμο να ετοιμάσει οικονομοτεχνική πρόταση και να σταλεί άμεσα στο υπουργείο μιας και ενδιαφέρει την υπουργό να τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου το Ιστορικό Φεστιβάλ Ιθάκης. Τέλος για το θέμα των αρχαιολογικών ανασκαφών που κάνει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη σχολή ομήρου μας παρέπεμψε στο Υπουργείο παιδείας που είναι αρμόδιο για αυτό και το επόμενο διάστημα θα οριστεί ραντεβού με την αρμόδια Υπουργό. Θέλω να ευχαριστήσω τον Βουλευτή Π. Καππάτος την Περιφερειάρχη Ρ. Κράτσα τον Αντιπεριφερειάρχη Σ.Τραυλό και τον Έπαρχο Θανάση Λιβιτσάνη που μαζί πήγαμε στην υπουργό και παλέψαμε για όλα τα παραπάνω θέματα και για τον προγραμματισμό έργων που κάναμε στην Αθήνα και θα ανακοινώσω σε επόμενα δελτία Τύπου.

Ο Δήμαρχος Ιθάκης
Διονύσης Στανίτσας

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed