Άγης Κονιδάρης: «Από αύριο δεν θα είμαστε μόνοι στο νησί, γι’ αυτό ας είμαστε πιο προσεκτικοί, το θέμα covid 19 είναι πολύ σοβαρό»

Η αντιμετώπιση που πολλοί έχουν στη χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους νομίζω ότι είναι ίδια με την αντιμετώπιση που είχαμε στη χρήση ζώνης στα αυτοκίνητα πριν 20 χρόνια. «Έλα μωρέ τώρα που θα μου τύχει εμένα». «Μα κανείς δεν φοράει. Να φορέσω εγώ να με κοροϊδεύουν κιόλας;»
Οι περισσότεροι βέβαια είχαν δίκιο. Δεν έπαθαν κανένα ατύχημα. Έτσι, νόμιζαν ότι είχαν δίκιο. Ο ένας όμως στους χίλιους που πάθαινε το ατύχημα και δεν φορούσε ζώνη, πιθανότατα είχε πληρώσει τη λάθος επιλογή με τη ζωή του. Τώρα που ξεκινούν οι πτήσεις όλοι ελπίζουμε να μην έρθει ποτέ κρούσμα στο νησί μας. Αν έρθει όμως μπορεί να έχουμε άλλα 50 κρούσματα αμέσως (όπως στη Βόρεια Ελλάδα) αν δεν παίρνουμε κανένα μέτρο προφύλαξης (αποστάσεις, προσωπική υγιεινή, μάσκες σε κλειστούς χώρους). Μπορεί και οι 50 να γίνουν καλά σε λίγες μέρες (το πιο πιθανό). Δεν είναι όμως μόνο το θέμα υγείας. Είναι και το ενδεχόμενο lockdown εντός του καλοκαιριού λόγω πολλών κρουσμάτων. Από αύριο που θα έρθουν και τουρίστες ας δείξουμε ότι παίρνουμε στα σοβαρά το θέμα για να μην λάβουν λάθος μήνυμα. Ας σκεφτούμε ότι μιλάμε ΜΟΝΟ για κλειστούς χώρους και ότι αυτή η συνήθεια μάλλον θα χρειαστεί για μερικούς μήνες ΜΟΝΟ. Υπενθυμίζω ότι η σύσταση του ΕΟΔΥ για τη μάσκα είναι:
Η χρήση της μάσκας στην κοινότητα συστήνεται όταν:
-επισκεπτόμαστε πολυσύχναστους, κλειστούς χώρους, όπως εμπορικά καταστήματα, παντοπωλεία, εμπορικά κέντρα, νοσοκομεία, ιατρεία διαγνωστικά εργαστήρια, κουρεία/κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής κλπ.
-μετακινούμαστε με μέσα μαζικής μεταφοράς
-εργαζόμαστε σε κλειστούς χώρους, συνεργαζόμαστε με άλλα άτομα και ερχόμαστε σε επαφή με το κοινό (π.χ τράπεζες, super-market κλπ)
-όταν εισερχόμαστε σε χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας.

Αγησίλαος Κονιδάρης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed