Από την «Εύθυνα» στην ευθύνη, ο Αλέκος Παρίσης και οι ορντινάτσες του χρεώσαν τον Δήμο 700 χιλ ευρώ, ένα 150άρι για κάθε οικογένεια

Στην Αθηναϊκή Δημοκρατία σαν θεσμός υπήρχε η «Εύθυνα». Δηλαδή ο Δημόσιος απολογισμός των πεπραγμένων όσων ασκούσαν Διοίκηση. Και όσο ποιο σημαίνουσα ήταν η θέση του Άρχοντα ή κάθε άλλου λειτουργού, τόσο ποιο αυστηρή ήταν η «Εύθυνα», τόσο ποιο σχολαστικά ελέγχετο ο ασκών Δημόσια εξουσία.
Η Έκθεση των ελεγκτών, ο Απολογισμός, κατατίθετο στην Ηλιαία και αξιολογείτο δικαστικά και αναλόγως με την «Εύθυνα» ο Άρχοντας είχε την τύχη που του έπρεπε. Οι «αμαθώς κυβερνώντες» και οι «άπιστοι» τιμωρούντο ανελέητα. Οι χρηστά διοικήσαντες, δημόσια απολάμβαναν τιμές της Πόλης. Η ασυλία δεν υπήρχε. Δεν υπήρχε ανοχή στην κακοδιοίκηση. Χθες το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα με την μειοψηφία της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφάσισε να δώσει «Ασυλία» στον τέως Δήμαρχο τον Αλέκο τον Παρίση και την παράταξη του. Χρέωσαν τον Δήμο με 700.000 χιλιάδες ευρώ για απασχόληση ανασφάλιστων εργαζομένων. «Μην μας κυνηγήσετε γιατί και εμείς δεν σας κυνηγήσαμε», αξίωσαν. Και συμφώνησαν όλοι: «Ασυλία, συνάδελφοι, αυτή είναι η συγκολλητική μας λέξη, Να μην πληρώσουν οι προηγούμενοι, αφού δεν πλήρωσαν οι προ-προηγούμενοι και έτσι δεν θα πληρώσουν οι επόμενοι και ασφαλώς οι μεθεπόμενοι». Αυτή η χώρα δεν πέρασε ποτέ από: Την Εύθυνα στην Ευθύνη.

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
Το ποσό των 700.000 χιλιάδων αποφασίστηκε να το πληρώσει τελικά ο Δήμος. Δηλαδή εμείς. Όλοι εμείς. Λοιπόν έχουμε και λέμε:
– 700.000
– 5000 οικογένειες.
– 140 ευρώ η κάθε οικογένεια.
Επειδή θα υπάρξουν κάτι προσαυξήσεις να ετοιμάζει το κάθε σπιτικό ένα 150άρι.

ΟΡΝΤΙΝΑNΤΣΕΣ
Το ωραίο είναι πως αυτοί που μας χρεώσανε λέγανε στο Συμβούλιο: «Μπα, δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δικαιωθούμε Δικαστικά γιατί οι ανασφάλιστοι δεν δούλευαν για τον Δήμο, αλλά για ιδιωτική εταιρεία». Ιδιωτική εταιρεία. Είχαν φτιάξει οι άνθρωποι μια «μηχανή» με ορντινάντσες και γυναικόπαιδα που τρέχανε τα Σπήλαια. Τέτοια «ιδιωτική εταιρεία». Τους πληρώναμε και 200-250 χιλιάδες για την εξυπηρέτηση που μας κάμανε. Στο τέλος μείναμε και με 700 χιλιάρικα στο ΙΚΑ. Δηλαδή εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι. Και αφού «θα δικαιωθείτε» παλληκάρια γιατί δεν τα αφήνετε απλήρωτα, αλλά τα φορτώνετε στην πλάτη μας;

ΠΗΓΗ: kefalonitis-onos.blogspot.com

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed