Χρήστος Ευαγγελάτος: «Τα έργα που γίνονται στο Δήμο Ληξουρίου είναι υποχρέωση, επιτυχία είναι η ανάπτυξη πόρων από τον Δήμο για τον δήμο και τους πολίτες του»

Επιτυχία είναι ο Δήμος να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να παράγει ιδίους πόρους. Ιδίως για τον Δήμο Ληξουρίου τούτο είναι μονόδρομος. Είναι η πικρή αλήθεια πάνω στην οποία πολλοί εξέχοντες Ληξουριώτες είχαν ως πρόσχημα για την αδυναμία σύστασης του Δήμου, άλλο βέβαια εάν οι πραγματικοί λόγοι τους ήταν έξω απο το Ληξούρι.
Άλλοι βέβαια από αυτούς δεν μιλούσαν καν απλά προετοιμάζονταν να εκλεγούν είτε ως ενιαίος Δήμος Κεφαλονιάς είτε ως δήμος Ληξουρίου. Ίδιοι πόροι δεν είναι τα χρηματοδοτικά προγράμματα της πολιτείας ή της ευρωπαϊκής ένωσης (ΕΣΠΑ) ή του Πράσινου Ταμείου που αντλούν χρήματα για κατασκευές και άλλα θέματα. Τα χρηματοδοτικά προγράμματα είναι εργαλεία για την προϋπόθεση ανάπτυξης και τεχνικών έργων των οποίων το κόστος είναι μεγάλο. Τα πάγια έξοδα ενός δήμου δεν προβλέπονται από τα χρηματοδοτικά προγράμματα. Οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι που δίνονται από την κρατική εξουσία είναι το μέσο για την εξόφληση των πάγιων εξόδων. Το Ληξούρι ως Δήμος θα έχει πολύ λιγότερους ΚΑΠ σε σχέση με τους άλλους Δήμους της Κεφαλλονιάς εξαιτίας των κριτηρίων εσόδων μετά την τροπολογία διάσπασης.
Βασικό συμπέρασμα: Οι επευφημίες και τα μεγάλα λόγια για έργα που γίνονται δεν είναι κακό, αλλά αγαπητοί οπαδοί αυτό δεν είναι επιτυχία… είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, πρέπει να γίνουν γιατί είναι ο σκοπός των προγραμμάτων. Επιτυχία είναι η ανάπτυξη πόρων από το Δήμο για το δήμο και τους πολίτες του.

Χρήστος Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed