Ευτυχής κατάληξη για Άγιους Φανέντες και Σίσια

Τον Ιούλιο του 2019 η Περιφερειακή Αρχή ΑΝΑΣΑ εξέδωσε την σχετική πρόσκληση (ΙΟΝ 79) στα πλαίσια του ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 ώστε το υπουργείο Πολιτισμού να καταθέσει προτάσεις για ένταξη έργων αποκατάστασης και αναβάθμισης πολιτιστικών ιστορικών μνημείων των νησιών μας.
Ταυτόχρονα είχε εξασφαλιστεί η σχετική χρηματοδότηση ύψους 13,3 εκατ. ευρώ. Μεταξύ των έργων αυτών είχαν συμπεριληφθεί στον κατάλογο δυο σημαντικά έργα για την ιστορική/θρησκευτική παράδοση της Κεφαλονιάς:
1. “αποκατάσταση καθολικού και παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου της Ι.Μ Αγίων Φανέντων Σάμης” προϋπολογισμού 843.200 ευρώ και
2. “αποκατάσταση καθολικού παλαιάς Ι.Μ Σισίων Κεφαλονιάς προϋπολογισμού 942.400 ευρώ.
Τα έργα αυτά εντάχθηκαν πλέον μετά την αξιολόγηση τους στο ΕΣΠΑ με απόφαση της περιφερειάρχη και παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης. Είμαστε περήφανοι για την συμβολή μας. Ακολουθούν και άλλα ανάλογα έργα σε όλα τα νησιά που θα ενταχθούν τις επόμενες εβδομάδες στα πλαίσια της ίδιας πρόσκλησης του 2019. Τις επόμενες ημέρες θα ενταχθούν δυο έργα της Κερκυρας , ήτοι η “Συντήρηση και αποκατάσταση του κτιριακού συγκροτήματος του Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Ανω Κορακιάνας Κέρκυρας” και η “Συντήρηση και αποκατάσταση κτιριακού συγκροτήματος Ι.Ν Αγίων Σαράντα Περιβολίου Κέρκυρας”.

Θεόδωρος Γαλιατσάτος
τ. Περιφερειάρχης

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed