Τραπεζικά δάνεια ζητά ο Συνεταιρισμός Ρομπόλας, έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του την Κυριακή 5 Ιουλίου για θετική ή αρνητική απόφαση

Έντονη ανησυχία προκαλεί στα Μέλη του Συνεταιρισμού Ρομπόλας η απόφαση της Διοίκησης του Συνεταιρισμού να ζητήσει τραπεζικό δανεισμό ύψους άνω από 300.000 ευρώ. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η Διοίκηση του Συνεταιρισμού καλεί τους παραγωγούς Μέλη της σε Γενική Συνέλευση την προσεχή Κυριακή 5 Ιουλίου 2020.
Τι πραγματικά όμως συνέβη και η μέχρι σήμερα μεγαλύτερη τοπική μονάδα στο χώρο του κρασιού ζητά εναγωνίως ως σωσίβιο σωτηρίας τη σύναψη δανείου με τις Τράπεζες; Η απορία γίνεται ολοένα μεγαλύτερη όταν είναι ακόμη νωπές στη μνήμη των Κεφαλλονιτών οι τρεις βραβεύσεις του Συνεταιρισμού το Φεβρουάριο 2020 και οι δημόσιες εξαγγελίες του Συνεταιρισμού για κέρδη πωλήσεων και εξαγωγές της Ρομπόλα από την Αμερική και την Ευρώπη μέχρι την μακρινή Κίνα. Ο προβληματισμός και η ανησυχία των παραγωγών Ρομπόλας στα Ομαλά γίνεται ακόμη μεγαλύτερος όταν θυμούνται τα τεράστια δάνεια της δεκαετίας του 1990 όπου έφτασαν τον Συνεταιρισμό Ρομπόλα σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση και εάν δεν γινόταν η γενναία ρύθμιση, με τις ενέργειες του τότε βουλευτή του νομού μας, Αλέκου Καλαφάτη, ο Συνεταιρισμός Ρομπόλα θα έσβηνε ολοκληρωτικά από τα τοπικά δρώμενα στο κρασί. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα αποφευχθεί την τελευταία στιγμή η υποθήκη τόσο της ακίνητης όσο και της κινητής περιουσίας του Συνεταιρισμού Ρομπόλα από τις Τράπεζες παρασύροντας ίσως και τις ατομικές περιουσίες των παραγωγών Μελών του Συνεταιρισμού, ιδιαίτερα σήμερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα στην οικονομία, στον τουρισμό και γενικά στην καθημερινότητά μας. Τραγική ειρωνεία, ο Συνεταιρισμός Ρομπόλα επέλεξε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση τραπεζικού δανεισμού αυτό το Σαββατοκύριακο όταν διεθνώς γιορτάζεται με διάφορες εκδηλώσεις η Παγκόσμια Ημέρα των Συνεταιρισμών!

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed