Με κεφαλλονίτικες καντάδες και το «δεν θα περάσει ο φασισμός» υποδέχθηκε σήμερα το Αργοστόλι τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα

Ο τρίτος σταθμός στο Ιόνιο, μετά την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ήταν μέσα στον Ιούλιο η Κεφαλονιά, όπου σήμερα το πρωί περπάτησε στο Λιθόστρωτο και μίλησε με πολύ κόσμο.
Ωστόσο η έκπληξη του κ. Τσίπρα ήταν μεγάλη όταν στην πλατεία Καμπάνας τον υποδέχθηκαν οι κανταδόροι του Αργοστολίου και τον χαιρέτησαν με τρία υπέροχα τραγούδια τους, αλλά και «το ακορντεόν» του Μάνου Λοΐζου. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόταν από τους πρώην υπουργούς, Νεκτάριο Σαντορινιό και Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ την… επίβλεψή του στην Κεφαλονιά είχαν ο πρώην περιφερειάρχης, Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η πρώην βουλευτής του νομού μας, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου. Στη συνοδεία του ήταν ακόμη ο πρώην αντιπεριφερειάρχης, Σπύρος Γαλιατσάτος και ο συντονιστής της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Παγώνης. Σε αντίθεση με την χθεσινή του περιοδεία σε εμπορικούς δρόμους της Ζακύνθου, σήμερα στο Αργοστόλι τον υποδέχθηκαν αρκετοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε σχεδόν με όλους τους καταστηματάρχες, αλλά και περαστικούς του Λιθοστρώτου. Πάνω από μία ώρα κράτησε η βόλτα του από την πλατεία Καμπάνας μέχρι τα Δικαστήρια, όπου στην διαδρομή αυτή άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών με αρκετά κομψό τρόπο από τους πιο πολλούς, αλλά και σε έντονο ύφος από κάποιους άλλους.
Χαμογελαστός και δείχνοντας ιδιαίτερη αδυναμία στα μικρά παιδιά που συναντούσε, πήρε μια γεύση από πρώτο χέρι για τα προβλήματα του εμπορικού κόσμου του Αργοστολίου. Μάλιστα, σε μια-δύο περιπτώσεις δεν δίστασε να ανοίξει διάλογο και με επικριτές του, που προσπερνούσαν και πετούσαν και καμιά κουβέντα. Πάντως, τα πράγματα κύλησαν πολύ ήρεμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την συνοδεία του, δείχνοντας ακόμη μαι φορά οι Κεφαλλονίτες τον πολιτισμό τους ακόμη και απέναντι σε έναν πολιτικό τους αντίπαλο. Στο… μπούγιο του Λιθοστρώτου βρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Νικόλας Βαλλιανάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σταύρος Σπαθής και ο αντιπρόεδρος του Γηροκομείου Αργοστολίου, Αριστοτέλης Μπατιστάτος, τρία πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που από ότι φαίνεται θα βάλουν την δική τους υπογραφή στις πολιτικές εξελίξεις του νησιού μας, αυτή τη φορά κρατώντας την σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τον… περίπατο ο κ. Τσίπρας προσήλθε στο Δημοτικό Θέατρο, όπου τον περίμεναν οι φορείς του τουρισμού για να του εκθέσουν τις απόψεις τους, αναφορικά με τον τουρισμό και τα σημαντικά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω covid 19.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed