Το είχε η… μοίρα μας, το κρούσμα που δεν ήρθε τυχαία στην Κεφαλονιά πριν από δύο εβδομάδες, έφερε τον covid 19 χθες στο νησί μας

Ένα άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στην Κεφαλονιά, αφού σήμερα το βράδυ διαγνώστηκαν με τον κορωναϊό δύο συμπολίτες μας, που πριν από 16 ημέρες είχαν έρθει από Πολωνία στην Αθήνα και παρέμειναν εκεί σε καραντίνα.
Πρόκειται για έναν άνδρα Κεφαλλονίτη και τη σύζυγό του, υπήκοος Πολωνίας, που ζουν όμως τον περισσότερο καιρό του χρόνου στο Αργοστόλι. Το ζευγάρι είχε πάει στην Πολωνία. αποκλείστηκε εκεί δύο περίπου μήνες και επέστρεψε στις αρχές του μήνα στην Ελλάδα, μόλις άνοιξαν οι πτήσεις. Ο άνδρας διαγνώστηκε με covid 19 μόλις πάτησε στην Αθήνα, έμεινε στην πρωτεύουσα μία μέρα και την επόμενη θα ερχόταν στο νησί μας. Τότε στο ρεπορτάζ είχαμε αναφέρει ότι την γλιτώσαμε φθηνά, ωστόσο η μοίρα έπαιξε το δικό της παιχνίδι. Μετά από 14 ημέρες καραντίνας, το ζευγάρι ήρθε στην Κεφαλονιά, υποβλήθηκε αμέσως σε τεστ χθες το απόγευμα και σήμερα το τεστ βγήκε πάλι θετικό. Του είχαν συστήσει να μείνει στο σπίτι μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα, κάτι που ο ίδιος και η σύζυγός του έπραξαν. Ωστόσο, δεν αποκλείεται να τους επισκέφτηκε κάποιος στο σπίτι τους, που είναι στο Αργοστόλι και για τον λόγο αυτόν έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για τυχόν ιχνηλάτηση προσώπων του περιβάλλοντός τους. Πάντως, ο 82χρονος άνδρας και η 60χρονη γυναίκα, θα παραμείνουν σε νέα καραντίνα για άλλες 14 ημέρες μέχρι να υποβληθούν σε τρίτο τεστ. Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι και οι δύο είναι ασυμπτωματικοί και αυτό έχει περιπλέξει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed