Καταγγελία στην Αποκεντρωμένη κατέθεσε γνωστή εταιρία τροφίμων για προμήθεια προϊόντων ύψους 130.000 ευρώ για το Γηροκομείο Αργοστολίου

Νέο νομικό πρόβλημα προέκυψε στην λειτουργία του Δήμου Αργοστολίου, αφού γνωστή εταιρία τροφίμων κατέθεσε επίσημη αναφορά-καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία αφορά απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Συγκεκριμένα, στην καταγγελία αναφέρεται ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αργοστολίου είναι παράνομη διότι δεν μπορεί να αναλάβει σύμβαση προμήθειας προϊόντων ο γιος του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Πόρου, Οδυσσέα Γαλιατσάτου. Όπως ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα εταιρία, σύμφωνα με την πάγια ερμηνεία του ΣτΕ οι Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και οι συγγενείς τους Α βαθμού δεν μπορούν να συνάπτουν σύμβαση με τον Δήμο για ποσό άνω των 5000 ευρώ ετησίως. Μένει να δούμε ποια θα είναι η ετυμηγορία της Αποκεντρωμένης πάνω σε αυτή την καταγγελία και πως θα εξελιχθεί νομικά και διοικητικά αυτή η υπόθεση.
Σημείωση: Η Αποκεντρωμένη μπορεί να… συμβουλευτεί την προηγούμενη Δημοτική Αρχή Κεφαλονιάς, αφού είχε βρει τον τρόπο να αντιμετωπίζει με μεγάλη… επιτυχία σε τέτοιου είδους θέματα με Αντιδημάρχους, Συμβούλους και συγγενείς τους Α βαθμού.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed