Έχουν καταντήσει μάστιγα τα ανεπιτήρητα ζώα στους δρόμους και στα χωριά της Ερύσσου, χρονίζει το θέμα της ύδρευσης των Πουλάτων

Το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Σάμης απασχόλησαν σημαντικά, αλλά κυρίως επίκαιρα θέματα. Ένα τέτοιο είναι η μάστιγα, όπως πλέον έχει εξελιχθεί για την περιοχή της Ερύσσου, αυτή των ανεπιτήρητων ζώων.
Ζώα ελεύθερα και πεινασμένα καταστρέφουν αμπέλια, κήπους, αυλές, δυσχεραίνουν τη ζωή των κατοίκων και επισκεπτών, κυρίως στα Κομιτάτα και Πλαγιά. Ο Δήμος έπρεπε να είχε ήδη στείλει επιστολή στους κτηνοτρόφους της περιοχής γιατί δεν μπορεί να ενοχοποιούνται όλοι, αλλά και για να τους επιστήσει την προσοχή. Σήμερα όμως πρέπει να εφαρμόσει τον κανονισμό που ψηφίσαμε. Το θέμα ανέδειξε ο πρόεδρος των Κομιτάτων κ. Γιάννης Φιοράτος. Αιώνες συνυπάρχουν χωριά και ζώα. Καμιά δραστηριότητα δεν επιτρέπεται να ασκείται σε βάρος της ποιότητας της ζωής μας.

Ένα επίκαιρο θέμα είναι η ύδρευση των Πουλάτων, θέμα που έρχεται από παλιά. Χρονίζει και δίνονται κατά διαστήματα μπαλωματικές λύσεις, Το ζήτημα παρουσίασε η πρόεδρος κ. Γεωργία Φλαμιάτου. Καταθέσαμε την άποψή μας ευθαρσώς, χωρίς μισόλογα, επειδή το νερό δεν φτάνει ποτέ και το έχουν ανάγκη όλοι. Η ευρύτερη περιοχή του χωριού αναπτύσσεται, οπότε οι ανάγκες αυξάνονται. Αφορμή αποτέλεσε η επέκταση του δικτύου προς τα Λιβαθινάτα η οποία ανέδειξε το απαρχαιωμένο δίκτυο και τη μικρή χωρητικότητα της δεξαμενής. Ξεπερνώντας φθηνά κουτσομπολιά, που όμως τα αποκαλύψαμε, προτείναμε ως άμεση λύση την αγορά σύγχρονης, ανοξείδωτης δεξαμενής, χωρητικότητας 300 κυβικών. Λύση εφαρμόσιμη και αποδοτική. Ως τότε δεν θα λειτουργούν οι παροχές προς Λιβαθινάτα, όπως ανέφερε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της ΔΕΥΑΚ κ. Γιώργος Καβαλλιεράτος.

Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι το παλιό σχολείο των Αντυπάτων στην Έρυσσο αποτελεί σημείο μνήμης, συναισθημάτων και αναφοράς των Ρισσιάνων όπου γης. Παρών στη συζήτηση του θέματος ο πρόεδρος κ. Μάκης Κατσαμπίρης, ανέφερε ότι υπάρχει διάθεση για συνεισφορά δημοτών και πρότεινε το κτίριο να γίνει ξανά ενεργό, π.χ. νηπιαγωγείο κ. ά. Ψηφίστηκε ομόφωνα η σύνταξη σχετικής μελέτης από τον Δήμο. Επίσης παρών ήταν και ο πρόεδρος της Άσσου κ. Χρ. Κοκκόλης που έθεσε τα ζητήματα του χωριού, συγκεκριμένα για τον χώρο της πλατείας που αποφασίστηκε να επιληφθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου για τα ωράρια των βυτιοφόρων, τον σεβασμό των θέσεων στάθμευσης καθώς και το θέμα της παραλιακής ζώνης.

Στέλιος Σπαθής
Επικεφαλής παράταξης «Ανοικτοί Ορίζοντες»

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed