Ενημέρωση Πυροσβεστικής για τις πυρκαγιές του διημέρου

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες μέρες στο νησί και πιο συγκεκριμένα:
Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 18-7-2020 και περί Ω/19:18΄ ημέρα Σάββατο και μετέβη για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή ΚΑΡΔΑΚΑΤΑ Δημοτικής Κοινότητας ΘΗΝΕΙΑΣ σε δασική έκταση. Στην κατάσβεση συμμετείχαν:
11 πυροσβεστικά οχήματα
40 πυροσβέστες
2 πεζοπόρα τμήματα
4 αεροσκάφη
1 ελικόπτερο
Εθελοντική Ομάδα Πυλάρου ( 2 οχήματα – 6 άνδρες)
2 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αργοστολίου.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Συντονιστής Δυτικής Ελλάδας Υποστράτηγος Ιωάννης Πετρούτσος και ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Κεφαλονιάς Πύραρχος Αναστάσιος Βασιλείου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε περί Ω/09:20΄ την 20-07-2020.
Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 19-7-2020 και περί Ω/14:55΄ ημέρα Κυριακή και μετέβη για κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή ΚΟΥΝΟΠΕΤΡΑ Δημοτικής Κοινότητας ΚΑΤΩΓΗΣ σε δασική έκταση. Στην κατάσβεση συμμετείχαν:
11 πυροσβεστικά οχήματα
23 πυροσβέστες
2 αεροσκάφη
1 ελικόπτερο
Εθελοντική Ομάδα Παλικής ( 2 οχήματα – 6 άνδρες)
3 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Ληξουρίου.
Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Κεφαλονιάς Πύραρχος Αναστάσιος Βασιλείου . Η πυρκαγιά κατασβέστηκε περί Ω/08:19΄ την 20-07-2020.
Η υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 26-7-2020 και περί Ω/13:42΄ ημέρα Κυριακή και μετέβη για κατάσβεση πυρκαγιών στις περιοχές ΚΟΚΟΛΑΤΑ Δήμου Αργοστολίου και ΣΙΝΑΠΙΑΣ – ΑΔΡΑΚΙ Δημοτικής Κοινότητας ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ σε δασική έκταση. Στην κατάσβεση συμμετείχαν:
13 πυροσβεστικά οχήματα
24 πυροσβέστες
3 πεζοπόρα τμήματα
5 αεροσκάφη
3 ελικόπτερα
Εθελοντική Ομάδα Λειβαθούς ( 3 οχήματα – 14 άνδρες)
Εθελοντική Ομάδα Ελειού – Πρόννων ( 2 οχήματα – 4 άνδρες)
Εθελοντική Ομάδα Είκοσι Μίας ( 1 όχημα – 2 άνδρες)
2 υδροφόρες της πολιτικής προστασίας του Δήμου Αργοστολίου
Το έργο της κατάσβεσης συντόνισε ο Διοικητής της ΔΙΠΥΝ Κεφαλονιάς Πύραρχος Αναστάσιος Βασιλείου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε περί Ω/08:40΄ την 28-07-2020.
Ευχαριστούμε θερμά τις εθελοντικές ομάδες ΕΙΚΟΣΙ ΜΙΑΣ, ΕΛΕΙΟΥ-ΠΡΟΝΝΩΝ, ΛΕΙΒΑΘΟΥΣ, ΠΑΛΙΚΗΣ και ΠΥΛΑΡΟΥ για την καθοριστική τους συμμετοχή στην κατάσβεση των πυρκαγιών και την Πολιτική Προστασία των Δήμων Αργοστολίου και Ληξουρίου για την συνδρομή τους σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Για τα αίτια των ανωτέρω πυρκαγιών διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο Ανακριτικό Γραφείο της Υπηρεσίας μας καθώς και από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Ο Διοικητής (τ.σ.υ.)
Αναστάσιος Αθ. Βασιλείου, Πύραρχος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed