Θόδωρος Γαλιατσάτος: «Σκανδαλώδης απόφαση της ΠΙΝ/Κράτσα, νέα προσπάθεια λαφυραγώγησης του δημοσίου χρήματος»

Η Περιφερειακή Αρχή Κράτσα εισηγήθηκε και έλαβε απόφαση σύναψης προγραμματικής σύμβασης της ΠΙΝ με το ΕΜΠ για την “Ταυτοποίηση ποικιλιών αμπέλου των Ιονίων Νήσων” με το ποσόν των 93000 ευρώ!
1ον: Επιλέγει το λιγότερο ως καθόλου αρμόδιο ίδρυμα αντί των κατά τεκμήριο πλέον αρμόδιων ιδρυμάτων όπως όλες οι γεωπονικές σχολές της χώρας η ακόμη και το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
2ον: υποτιμά σαφέστατα το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τις δυνατότητες του , αφού την ίδια στιγμή τα τμήματα του εκτελούν 6 ερευνητικά προγράμματα σχετικά με τους οίνους στα Ιόνια Νησιά, προγράμματα χρηματοδοτούμενα από το ΠΕΠ/ΕΣΠΑ 2014-2020 της ΠΙΝ.
3ον: η εισήγηση της ΠΙΝ/Κράτσα δεν φέρει ούτε μία υπογραφή απο οποιονδήποτε υπηρεσιακό παράγοντα (τμηματάρχη, δντή, γεν. δντή, αντιπεριφερειάρχη). Γιατί άραγε;
4ον: Για δύο από τις προτεινόμενες ποικιλίες (ρομπόλα, κακοτρύγης) η ζητούμενη ταυτοποίηση έχει ήδη γίνει από προηγούμενες επιστημονικές εργασίες και συγκεκριμένα για την ρομπόλα από το 2012 και για τον κακοτρύγη απο το 2017, στοιχεία που κατατέθηκαν από την παράταξη μας στο ΠΣ.
Η ΑΝΑΣΑ, εκτιμώντας τα παραπάνω, πιστεύει ότι πρόκειται για νέα προσπάθεια λαφυραγώγησης του δημοσίου χρήματος από την ΠΙΝ/Κράτσα και μάλιστα με προσωπική εισήγηση της ίδιας της περιφερειάρχη! Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή που έρχεται να ξαναπληρώσει εργασίες που έχουν ήδη γίνει στοχεύοντας προφανώς στην ικανοποίηση των δημοσίων σχέσεων της περιφερειάρχη χρησιμοποιώντας απροκάλυπτα το δημόσιο χρήμα και περιφρονώντας κάθε δεοντολογία και νομιμότητα.

Θόδωρος Γαλιατσάτος
επικεφαλής ΑΝΑΣΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed