Κάλλιο αργά παρά ποτέ, πέντε θέσεις ναυαγοσώστη για τις παραλίες του Αργοστολίου ενέκρινε η Αποκεντρωμένη, τέλος Αυγούστου θα είναι έτοιμες

Το καλοκαίρι οδεύει σιγά-σιγά προς το τέλος του, αφού είναι γνωστό ότι στην Κεφαλονιά μετά την εορτή του Αγίου Γερασίμου μετράμε αντίστροφα για τον χειμώνα. Ωστόσο, η σεζόν θα κλείσει με πέντε ναυαγοσώστες να είναι στις θέσεις τους στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου Αργοστολίου.
Από 40 και πλέον κύματα πέρασε η όλη διαδικασία, με τον Δήμο Αργοστολίου να είναι ουραγός στις εξελίξεις, από την στιγμή που τόσο ο Δήμος Σάμης, όσο και ο Δήμος Ληξουρίου ήταν έτοιμοι από την 1η Ιουλίου. Όπως μας είχε εξηγήσει σε παλαιότερη δήλωσή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Τσιλιμιδός, υπήρξαν πολλά, κυρίως γραφειοκρατικά, εμπόδια στο να επανδρωθούν οι πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου από ναυαγοσώστες. Φαίνεται ότι τα εμπόδια αυτά ξεπεράστηκαν, έστω και με σημαντική καθυστέρηση και έτσι ο Δήμος γλίτωσε τα χειρότερα. Επίσης, είναι γνωστό ότι η Λιμενική Αρχή έχει καταγράψει παραβάσεις και αναμένεται να γνωστοποποιήσει τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον Δήμο Αργοστολίου. Αν η διαδικασία, που εγκρίθηκε χθες από την Αποκεντρωμένη, τρέξει κανονικά, τότε στις 25 με 26 Αυγούστου θα εμφανιστούν οι ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου μας. Ας ελπίσουμε μέχρι τότε να μην προκύψει κανένα άσχημο περιστατικό σε κάποιον λουόμενο και έστω αργά παρά ποτέ να νοιώσουμε όλοι ασφαλείς κάνοντας το μπάνιο μας.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed