Η κυβέρνηση αποσιωπά τα κρούσματα για να καλύψει τα εγκληματικά της λάθη

Η κυβέρνηση μετά από 3 μήνες επανάπαυσης, υποτίμησης του κινδύνου αναζωπύρωσης της πανδημίας και παλινωδιών στο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού, τρέχει πλέον πανικόβλητη να καλύψει τα εγκληματικά λάθη της στο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς κανένα στιβαρό υγειονομικό πρωτόκολλο και θα τινάξει στον αέρα όσες επιχειρήσεις και εργαζόμενους έχουν αντέξει ως τώρα.
Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κατά την προσφιλή της τακτική μεταθέτει τις ευθύνες σε άλλους και ισχυρίζεται ότι:
–Δεν φέρει ευθύνη για το άνοιγμα του τουρισμού χωρίς υποχρεωτικά μαζικά τεστ.
-Δεν φέρει ευθύνη για την υποχώρηση του στην απαίτηση του γερμανικού κολοσσού TUI να μην ελέγχονται οι τουρίστες του που φθάνουν στη χώρα.
–Δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε κλειστούς χώρους για ένα μήνα, πριν την επαναφέρουν τώρα άρον-άρον.
–Δεν φέρει ευθύνη για την πληρότητα 100% στα αεροπλάνα. Δεν φέρει ευθύνη για την πληρότητα 85% στις συγκοινωνίες με τις οποίες πολίτες και τουρίστες μετακινούνται σαν σαρδέλες, με αραιά δρομολόγια. Δε φέρει ευθύνη για την αύξηση της πληρότητας από το 60 στο 85% στα πλοία.
–Ούτε καν για την παταγώδη αποτυχία του δήθεν επιτελικού κράτους που δεν μπορεί να συντονιστεί με τις αρμόδιες τοπικές και ελεγκτικές αρχές για την τήρηση των μέτρων.
Για τον κ. Μητσοτάκη ευθύνη φέρουν μόνο οι πολίτες, η νεολαία και όσοι πασχίζουν να αντέξουν στην κρίση. Και φυσικά ο κορονοϊός που κολλάει μόνο μετά τις 12 το βράδυ, όπως φαίνεται από τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Με τις αντιφάσεις του, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να βυθίζει τη χώρα και στην οικονομική αλλά και στην υγειονομική κρίση και επιβεβαιώνει με κάθε απόφασή του πως κατάφερε να μετατρέψει την επιτυχία των πολιτών στο πρώτο κύμα της πανδημίας σε πρωτοφανές φιάσκο.
Όταν τον Μάρτιο η κυβέρνηση ανακοίνωνε μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας και μετακίνησης των πολιτών σε ολόκληρη την επικράτεια όλοι μας ανταποκριθήκαμε στις δύσκολες συνθήκες και η χώρα προσωρινά τα κατάφερε παρότι αυτή τη συλλογική επιτυχία, η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά, επιχείρησαν με χυδαίο τρόπο να την κεφαλαιοποιήσουν πολιτικά.
Στην συνέχεια όμως δεν ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Δεν προστάτευσε τους χιλιάδες εργαζόμενους που μένουν άνεργοι ή βλέπουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται. Δεν φρόντισε να θωρακίσει τη χώρα με μία συνεκτική επιδημιολογική στρατηγική και ένα σχέδιο κοινωνικής ανασύνταξης. Επένδυσε σε επικοινωνιακές φιέστες και σε καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις, ενώ την ίδια στιγμή πορευόταν με προχειρότητα, παλινωδίες και πειραματισμούς.
Το πείραμά της απέτυχε. Διότι αντί η κυβέρνηση να επιβάλλει εξαρχής υποχρεωτικά τεστ 72 ώρες πριν την άφιξη τους στη χώρα σε όλους, με ενιαία εφαρμογή και χωρίς εξαιρέσεις, αντί να ενδυναμώσει τις δομές του ΕΣΥ με προσλήψεις και εξοπλισμό, αντί να εκπονήσει συγκεκριμένο σχέδιο επανεκκίνησης, έρχεται τώρα να δώσει ακόμη ένα χτύπημα στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους τουριστικούς προορισμούς, απαγορεύοντας τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 12 το βράδυ. Ωστόσο, εστιατόρια και μικροί χώροι ψυχαγωγίας που είναι εύκολο να ελεγχθούν μπορούσαν να μείνουν ανοικτά.
Την ίδια ώρα, κρύβουν τα κρούσματα από τουριστικούς προορισμούς της χώρας όπως κατήγγειλε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών ενώ ο πρωθυπουργός ακυρώνει ο ίδιος τις οδηγίες των ειδικών. Παρευρίσκεται για το Δεκαπενταύγουστο σε εκκλησία και παρακολουθεί τους πιστούς να κοινωνούν ενώ δεν φοράει την μάσκα του στο κατάστρωμα τουριστικού σκάφους, όπου κάνει τις διακοπές του με την πολυπληθή παρέα του.
Το καλοκαίρι τελείωσε για τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Εστίασης και οι άνθρωποι που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα αντιμετωπίζουν πλέον ζήτημα επιβίωσης. Οι συνέπειες στην οικονομία και την απασχόληση θα είναι ανυπολόγιστες αν συνεχιστεί το μείγμα ασυναρτησίας και μη στήριξης.
Η μόνη λύση είναι η αποφασιστική και απευθείας στήριξη μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εργαζομένων, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας μέσα από μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και η πλήρης ενημέρωση για τα κρούσματα ώστε να προστατευθούν οι τοπικές κοινωνίες και να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΙΘΑΚΗΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed