«Επιδρομή» του Νίκου Ανουσάκη στους… αποστάτες του Μάκη Φόρτε και νυν υποστηρικτές του Δημάρχου, ενοχλημένος ο Θεόφιλος Μιχαλάτος

«Τα πάντα ρει», είχε πει πριν από χιλιάδες χρόνια ο μέγας φιλόσοφος Ηράκλειτος και αν μιλάμε για πολιτική τότε αυτή η φράση βρίσκει την εφαρμογή της. Τρανό παράδειγμα η χθεσινή συνάντηση τεσσάρων ανδρών στο κέντρο του Αργοστολίου.
Ανέκαθεν το Λιθόστρωτο ήταν εκείνη η περιοχή που γινόταν οι περισσότερες πολιτικές ζυμώσεις στο νησί μας. Ωστόσο, η χθεσινή συνάντηση του προέδρου της ΕΔΑΚΙ, Αργύρη Γαβριελάτου, του προέδρου της ΚΕΔΗΚΕ, Σπύρου Πεφάνη και του αντιπροέδρου του Γηροκομείου, Αριστοτέλη Μπατιστάτου με τον Νίκο Ανουσάκη δεν μπορεί να περάσει στα ψιλά. Οι τρεις πρώτοι ήταν από τους σημαιοφόρους του Μάκη Φόρτε στην προσπάθειά του να εκλεγεί πέρσι Δήμαρχος Αργοστολίου, ωστόσο η ζωή και η πολιτική τα έφεραν έτσι, που και οι τρεις να… αποστατήσουν από τον συνδυασμό που άνηκαν και να ενσωματωθούν πολιτικά με τον συνδυασμό του Θεόφιλου Μιχαλάτου, λαμβάνοντας μάλιστα και υψηλόβαθμες θέσεις στην διοίκηση του Δήμου. Το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας ασφαλώς και είναι δύσκολο να ανιχνευτεί, αλλά από τους μορφασμούς και τις κινήσεις και των τεσσάρων μπορεί κάποιος πιο έμπειρος να βγάλει συμπεράσματα.
Η αρχική παγωμένη στάση όλων άλλαξε στην πορεία της κουβέντας, με τον Νίκο Ανουσάκη να φαίνεται πως έχει πείσει ή τουλάχιστον έχει προβληματίσει και τους τρεις αναφορικά με την πορεία τους στα πολιτικά πράγματα από εδώ και πέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι λίγη μόλις ώρα μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αργοστολίου έψαχνε στα τηλέφωνα τους τρεις… αποστάτες για να μάθει λεπτομέρειες για την συνάντηση. Πάντως, μια τέτοια συνάντηση και μάλιστα στο ξέφωτο του Λιθόστρωτου, προβληματίζει δύο ανθρώπους. Τον νυν Δήμαρχο, Θεόφιλο Μιχαλάτο, που νοιώθει ότι απειλείται το μωσαϊκό που έχει φτιάξει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης προβληματίζει τον επικεφαλή της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», Αλέξανδρο Παρίση, που βλέπει έναν από τα πιο ισχυρά πολιτικά χαρτιά του συνδυασμού του να τον παρακάμπτει και να κάνει ο ίδιος συναντήσεις και συζητήσεις για τα πολιτικά μελλούμενα του τόπου μας. Αν ρωτάτε για τον Μάκη Φόρτε, από τον συνδυασμό του οποίου προέρχονται και οι τρεις παραπάνω, αυτή την ώρα αρθρογραφεί παρέα με ένα κοκτέιλ στο χέρι του απολαμβάνοντας την θέα του κόλπου του Αργοστολίου από το μπαλκόνι του σπιτιού του.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed