«Ο πρίγκιπας που έγινε… βάτραχος» , ο άλλοτε κραταιός Βαγγέλης Κεκάτος από την δυσμένεια της «Ισχυρής Κεφαλονιάς», στην πολιτική λήθη

Ίσως να είναι άτοπο να κρίνουμε τα προσωπικά αποτελέσματα κάποιου σε μια εκλογική αναμέτρηση, αφού πάντα αποφασίζει ο… κυρίαρχος λαός, ωστόσο η περίπτωση του Βαγγέλη Κεκάτου χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς.
Ο άλλοτε κραταιός για εννέα χρόνια Αντιδήμαρχος Τουρισμού, το «10 το καλό» για την Δημοτική Αρχή Παρίση-Λυκούδη έχει πέσει στην πολιτική λήθη μετά από… λάθος χειρισμούς του μεγάλου στρατηγού κατά την περσινή εκλογική διαδικασία. Τόσο ο Αλέξανδρος Παρίσης όσο και ο Διονύσης Λυκούδης, ειδικά την περίοδο 2014-2019 όπου στέκονταν και μιλούσαν έκαναν πάντα αναφορά στον Βαγγέλη Κεκάτο. Όμως, οι εκλογές του Μαΐου του 2019 επιφύλαξαν μια δυσάρεστη έκπληξη για τον πιο πετυχημένο κατά πολλούς Αντιδήμαρχο του γερο-Γνήσιου. Οι βουλές του στρατηγού ήταν άλλες και στην Λειβαθώ η παράταξη εξέλεξε δύο συμβούλους, όπου ανάμεσά τους δεν ήταν ο Κεκάτος. Ο Γιάννης Λυκούδης και ο Νίκος Μενάγιας έπιασαν απίστευτα νούμερα στην κάλπη και ο Πρίγκιπας έμεινε εκτός νυμφώνος. Από τότε το φέρει βαρέως, αφού από την μια μέρα στην άλλη άλλαξε η ζωή του. Κάποιοι από την «Ισχυρή Κεφαλονιά» που δεν εκλέχθηκαν δεν έχασαν και πολλά πράγματα και δεν ήρθε η πλήρης ανατροπή στην καθημερινότητά τους. Αντίθετα, ο Βαγγέλης Κεκάτος, εκεί που είχε συνηθίσει τις διαδρομές Βερολίνο-Μαϊάμι, Νέα Υόρκη-Μόσχα και Λονδίνο-Ντουμπάι, τώρα με το ζόρι κάνει το Καλιγάτα-Σβορωνάτα και Λακύθρα-Αργοστόλι. Από εκεί που περπατούσε περήφανος στον περίφημο φοινικόδρομο του Μαϊάμι, τώρα κυκλοφορεί κάπου-κάπου στο δικό μας γουλόστρωτο με τους κοκοφοίνικες σκυφτός και σκυθρωπός. Τούμπα όλα για τον πρώην Αντιδήμαρχο, που έφαγε την εκλογική σκόνη του Μενάγια, αφού ήταν άλλες οι βουλές του στρατηγού. Με λίγα λόγια από πρίγκιπας έγινε βάτραχος όπως μας λέει το γνωστό παραμύθι. Το «έχει ο καιρός γυρίσματα» θα το δείξει η ιστορία σε αυτή την περίπτωση, αφού σε λιγότερο από τρία χρόνια θα έχουμε πάλι εκλογές. Θα πέσει στην αγκαλιά του Παρίση ή θα ακολουθήσει άλλον δρόμο, διότι όπως λέει και ο σοφός λαός μας, «η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται… κρύο».

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed