Σήμερα θα γίνει η πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Την ενίσχυση της αγοράς εργασίας με διεύρυνση και επέκταση νέων μέτρων υπέρ εργαζομένων και ανέργων, ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.
Μεταξύ άλλων, θεσμοθετείται νέα ειδική άδεια των γονέων λόγω νόσησης των παιδιών τους από τον κοροναϊό, επεκτείνεται το μέτρο των αναστολών συμβάσεων εργασίας και η χρονική διάρκεια του «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και παρατείνεται η καταβολή επιδομάτων ανεργίας μέχρι τέλος του χρόνου. Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή στους τραπεζικούς λογαριασμούς της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των παρακάτω εργαζομένων – δικαιούχων:
α) μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε τουριστικές κλπ επιχειρήσεις μηνός Ιουλίου ποσού 5,48 εκατ. € για 19.452 άτομα.
β) αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις Τουρισμού – Μεταφορών – Πολιτισμού – Αθλητισμού μηνός Ιουλίου ποσού 29,89 εκατ. € για 67.412 άτομα.
γ) οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας για τους εργαζομένους που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούλιο ποσού 10,989 εκατ. € για 43.204 άτομα.

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed