Οι σκοτεινές εποχές των δηλώσεων του Βουλευτή, Παναγή Καππάτου και η αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά του διοικητή, Φώτη Μεσσάρη

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Γ.Ν.Κ. καλωσορίζει το επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε στο Γ.Ν.Κ. ενόψει της πανδημίας και αναμένει την πρόσληψη και του υπόλοιπου προσωπικού που υπολείπεται σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από το Διοικητή της 6ης ΥΠΕ.
Αναγκαία συνθήκη όμως είναι το προσωπικό αυτό να μονιμοποιηθεί μετά τη διετία της σύμβασής του όπως και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι (ΟΑΕΔ, ΙΔΟΧ, κλπ) από τη στιγμή που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Να στελεχωθεί η πτέρυγα Covid-19, η ΜΕΘ και η Ψυχιατρική Κλινική στην “Πτέρυγα Βεργωτή”καθώς και το Ακτινολογικό Τμήμα με μόνιμο προσωπικό ώστε να μη μένει ακάλυπτη η απογευματινή βάρδια και οι ασθενείς να μην υπολείπονται των νοσοκομειακών παροχών. Να σταματήσει ο βουλευτής, κος Καππάτος, να κατηγορεί τους εργαζόμενους που αναδεικνύουν τα προβλήματα και να θεωρεί ότι είναι προνομιούχοι που μπορούν και μιλάνε γιατί είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι από τη στιγμή που αυτοί κρατάνε όρθιο το νοσοκομείο εφόσον λειτουργεί με τους μισούς εργαζόμενους απ’ όσους χρειάζονται και αν μη τι άλλο, οι δηλώσεις του παραπέμπουν σε προηγούμενες σκοτεινές εποχές. Όσο και να το θέλουν δε θα μας κλείσουν το στόμα και πάντα θα αναδεικνύουμε τα προβλήματα του νοσοκομείου και θα παλεύουμε για την επίλυσή τους.
Ούτε και η αυταρχική συμπεριφορά του Διοικητή, κου Μεσσάρη Φώτη, απέναντι σε εργαζόμενους, σύμφωνα με αναφορές τους για αυταρχική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντί τους, θα μας εμποδίσει να αναφέρουμε τα προβλήματα και τις αιτίες τους. Αντίθετα μας πεισμώνει και μας δυναμώνει να τα αναδεικνύουμε. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η αιτία των προβλημάτων είναι η κυβερνητική πολιτική, όπως και των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων που χαρίζουν άφθονο χρήμα στους καλανάρχες, τους σχολάρχες και τους επιχειρηματίες μέσω των φοροαπαλλαγών και των επιδοτήσεων αντί να χρηματοδοτούν την υγεία, την παιδεία και τις υπόλοιπες κοινωνικές παροχές. Χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης για να μπορέσει το ιατρικό προσωπικό να ασκεί το έργο του μέσα από κατάλληλες συνθήκες και να μη μεταναστεύει στο εξωτερικό.
Ύστερα και από την πρόσφατη παραίτηση μιας ακόμη γιατρού, της γυναικολόγου κας Τσαντσαρίδου Όλγας, καλούμε τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπυρεσίας, κο Παυλάτο Χρήστο, να αναλάβει τις ευθύνες του ώστε να μην παραιτούνται γιατροί απ’ το νοσοκομείο. Έχει την ευθύνη της αξιοποίησης των κατάλληλων συνθηκών προς διευκόλυνση του έργου των γιατρών του νοσοκομείου. Εδώ και τώρα να σταματήσει από κάποιους η θεώρηση του νοσοκομείου ως ιδιόκτητο, αφού στηρίζεται στους εργαζομένους του και ανήκει μόνο στο λαό. Απαραίτητη είναι η στελέχωση του νοσοκομείου με γιατρό ογκολόγο ώστε τα χημειοθεραπευτικά σχήματα να γίνονται στο νοσοκομείο και οι ογκολογικοί ασθενείς να μη ταλαιπωρούνται εκτός Κεφαλονιάς καθώς και η κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμο ιατρικό-νοσηλευτικό- εργαστηριακό και διοικητικό προσωπικό. Να επιστρέψει ο εξοπλισμός της ΜΕΘ από νοσοκομείο της Πάτρας και να λειτουργήσει αφού στελεχωθεί με εντατικολόγους και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και η Ψυχιατρική Κλινική στην πτέρυγα “Βεργωτή”. Να παρέχονται υπηρεσίες αποκλειστικά Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης.

Δ.Σ. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed