Τεράστιο πρόβλημα στην Παλλική από τα δηλητηριώδη αέρια που προκαλεί η φωτιά στον ΧΥΤΥ, έχει χαθεί από τον χάρτη η μισή χερσόνησος

Μια βόλτα σήμερα το πρωί στο Ληξούρι και μια συζήτηση με πέντε τυχαίους ανθρώπους ήταν αρκετά για να καταλάβει κάποιος τι κατάσταση βιώνει ολόκληρη η χερσόνησος από το απόγευμα του Σαββάτου και μετά.
Το Λιβάδι, τα Κουβαλάτα, ο Αθέρας, αλλά και η πόλη του Ληξουρίου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Η καύση των πλαστικών, αλλά και άλλων υλικών στο ΧΥΤΥ έχει δημιουργήσει ένα τοξικό νέφος πάνω από ολόκληρο σχεδόν τον Δήμο, με ολόκληρες περιοχές να μην φαίνονται καν, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε από την φωτογραφία, δύο ημέρες μετά την έναρξη της πυρκαγιάς. Ανάμεσα στους ανθρώπους που μιλήσαμε ήταν δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ένας της συμπολίτευσης. Όλοι τους στηλίτευσαν το γεγονός ότι στο Δ.Σ. της ΕΔΑΚΙ δεν υπάρχει άνθρωπος από το Ληξούρι και παράλληλα κατηγόρησαν τον Δήμαρχο, Γιώργο Κατσιβέλη, ότι άφησε να περάσει έτσι ένα πολύ σημαντικό θέμα, με το Ληξούρι να μην έχει λόγο σε ότι αφορά τα απορρίμματα, παρά το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος σε παραγωγή απορριμάτων Δήμος της Κεφαλονιάς. Μάλιστα, ο ένας Δημοτικός Σύμβουλος μας αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής η σύζυγός του αντιμετώπισε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα και αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει οξυγόνο για να επανέλθει. Στη συζήτηση πάνω και οι τρεις άφησαν να εννοηθεί ότι η φωτιά στον ΧΥΤΥ δεν ήταν ατύχημα ή εμπρησμός από ξένο χέρι, αλλά από την ίδια την ΕΔΑΚΙ προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος αποθήκευσης απορριμάτων, αφού το ένα κύτταρο φαίνεται να είναι εκτός λειτουργίας. Σημασία έχει ότι ολόκληρη η Παλλική δεν κοιμήθηκε χθες, με το Ληξούρι να θυμίζει σήμερα… Χιροσίμα, αφού το τοξικό νέφος και τα σκουπίδια στους δρόμους πνίγουν την πόλη.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed