Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον Βαγγέλη Λουκέρη

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό που εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ , κ. Αλέξης Τσίπρας, στον πρωθυπουργό της χώρας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη πρόσφατη συζήτηση στη βουλή (που τον αποκάλεσε μεγαλύτερο πολιτικό απατεώνα) παρότι προσπαθούσα με δύο χιλιάδες τρόπους να υπερβώ αυτή την φρασεολογία εν τούτοις δεν μπόρεσα και έχω να επισημάνω για να φρεσκάρω τη μνήμη όλων μας τα κάτωθι:
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο Μητσοτάκης ή ο αυτός που διατυμπάνιζε και δεσμευόταν στον ελληνικό λαό ότι με ένα νόμο και μ’ ένα άρθρο θα σκίσει τα μνημόνια ,και εννοώ τον Αλέξη Τσίπρα.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο Μητσοτάκης ή αυτός που έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ αμέσως όπως έρθει στην εξουσία, και όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά έβαλε και θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο Μητσοτάκης ή αυτός που μετέτρεψε σε ΝΑΙ το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο Μητσοτάκης ή αυτός που έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλλε τα capital control.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας , ο Μητσοτάκης ή αυτός που έλεγε η θάλασσα δεν έχει σύνορα και άλλο Λέσβος άλλο Μυτιλήνη, καθώς οι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας, ο Μητσοτάκης ή αυτός που πέρασε θηλιά στο λαιμό του ελληνικού λαού με το να δίνει στους δανειστές ενέχυρο για 99 χρόνια μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας , ο Μητσοτάκης ή ο κύριος Τσίπρας που έκανε το καλό παιδί και υποτάχθηκε στα εθνικά θέματα (συμφωνία Πρεσπarabantinouών).
Ποιος είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας , ο Μητσοτάκης ή αυτός που συγκυβέρνησε με την ακροδεξιά και στη συνέχεια την ενσωμάτωσε να ασπάζεται τη λογική της.
Να θυμίσω στον κ. Τσίπρα τι ζήτησε ο πρώην αρχηγός του κόμματος της παράταξής του, κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος , να διερευνηθούν οι προσωπικές του ευθύνες για εγκληματική οργάνωση μέσα στην παράταξή του.
Μήπως ξέχασε τι λέει ο μέντοράς του και προκάτοχός του στο ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος που τον αποκάλεσε σύμβολο της <<ηθικής απαξίωσης της αριστεράς>>.
Να θυμίσω ότι ο Μίκης Θεοδωράκης τον αποκάλεσε αριστερόστροφο φασίστα.
Να θυμίσω τι έλεγε ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος στενά για τον Αλέξη Τσίπρα;
Τότε πάει πολύ να μας κουνάει το δάχτυλο ο δοκιμασμένος Αλέξης Τσίπρας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορούσε η αντιπολίτευση να κάνει μια ποιοτική αντιπαράθεση η οποία θα αφήσει πίσω της μια φρασεολογία και έναν τρόπο έκφρασης πολιτικού λόγου, που ανήκει κατ εμέ πια στο παρελθόν. Η ευχή μου και η ελπίδα μου είναι να μην επιστρέψουμε σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση, την οποία ο τόπος μας πλήρωσε πολύ ακριβά. Η αντιπολίτευση οφείλει να καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις για μια σειρά ζητήματα, και έχει τεραστία σημασία πότε χρησιμοποιείς τέτοιους χαρακτηρισμούς όταν η πατρίδα μας βρίσκεται εν μέσω πανδημίας και πολύ περισσότερο υπό των απειλών ολόκληρης της τουρκικής ηγεσίας. Τελειώνοντας θυμίζω σε όλους μας “ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ”.

Βαγγέλης Λουκέρης
τέως Πρόεδρος ΝΟΔΕ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed