Η σκόνη από τον στόκο «σκοτώνει» τα τοξικά αέρια της Παλοστής, άμεση επέμβαση του Λιμεναρχείου, που έβαλε φρένο στην χύμα φόρτωση

Άνεμοι εντάσεως έως 6 μποφόρ πνέουν σήμερα στην Κεφαλονιά, όμως αυτό δεν εμπόδισε την φόρτωση στόκου και μάλιστα χύμα στο λιμάνι του Αργοστολίου, σκορπίζοντας τον… τρόμο στους κατοίκους της παραλιακής και τους περαστικούς.
Από νωρίς το πρωί έως περίπου στις 11:00 επικρατούσε χάος στο μισό Αργοστόλι, αφού ο νοτιοανατολικός άνεμος έκανε την κατάσταση αφόρητη στη μισή πρωτεύουσα. Ο φορτηγό πλοίο όμως οι νταλίκες γεμάτες στόκο ήταν στην θέση τους και επιτελούσαν το… θεάρεστο καθήκον τους. Όταν πλέον η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο και τα πάντα είχαν καλυφθεί από την σκόνη, το Λιμεναρχείο Αργοστολίου έδωσε διαταγή για παύση του χύμα φορτώματος έως ότου κοπάσει ο άνεμος. Επί δύο ώρες και πλέον όμως η σκόνη από τον στόχο μας έκανε να ξεχάσουμε τα τοξικά αέρια από την φωτιά στην Παλοστή, αφού βοήθησε και η φορά του ανέμου. Η σκόνη «σκότωσε» τα τοξικά αέρια, είναι και αυτή μια… πρόοδος για τους κατοίκους της πολύπαθης πρωτεύουσας.
Σημείωση: Το Λιμενικό Ταμείο, μέχρι να αναλάβει δράση το Λιμεναρχείο, κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed