Σε κατάσταση… πολιορκίας το Ληξούρι, ο καιρός γύρισε τα ξημερώματα και ολόκληρη η Παλλική δοκιμάζεται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα

Εκεί που νομίζαμε ότι κάποια μέρη του νησιού μας θα περάσουν πιο… ελαφριά το πέρασμα του κυκλώνα «Ιανού», τα ξημερώματα τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Αυτή την στιγμή το Ληξούρι, αλλά και ολόκληρη η Παλλική, δοκιμάζονται από τα στοιχεία της φύσης.
Στέγες σπιτιών έχουν φύγει, κεραμίδια από σκεπές έχουν ξεκολλήσει, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει σπίτια με τους ενοίκους τους να βρίσκονται σε απόγνωση. Το ποτάμι του Ληξουρίου έχει ξεχειλίσει και τα παρακείμενα σπίτια και καταστήματα έχουν πάθει μεγάλες καταστροφές. Η κυκλοφορία στους δρόμους της πόλης γίνεται με πολύ μεγάλη δυσκολία, ενώ η πρόσβαση σε χωριά της Ανωγής και της Κατωγής έχει διακοπεί λόγω κατολισθήσεων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές καταλύματα που φιλοξενούσαν ακόμη κόσμο, ενώ πολλά αυτοκίνητα έχουν καταστραφεί είτε από πτώσεις δέντρων ή από πέτρες που παρασύρθηκαν από το ορμητικό νερό. Γενικά, η κατάσταση στην Παλλική ολοένα γίνεται και δυσκολότερη, ενώ το ρεύμα σε πολλές περιοχές έχει να εμφανιστεί από χθες το βράδυ.

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΔΕΙΑ

Related Posts

LEAVE A COMMENT

Make sure you enter the(*) required information where indicated. HTML code is not allowed